Yüksekova'da, Barajda Kaybolan 3 Çocuğun Cansız Bedenleri Bulundu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, serinlemek için girdikleri baraj gölünde üç çocuğu arama çalışmaları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelen yedi kişilik dalgıç ekibi çocukların cansız bedenine ulaştı.

Yüksekova'da, Barajda Kaybolan 3 Çocuğun Cansız Bedenleri Bulundu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, serinlemek için girdikleri baraj gölünde kaybolan 14 yaşındaki Özgürcan ve 15 yaşındaki Olcay Ulalı kardeşler ile kuzenleri 13 yaşındaki Mesut Büyüksu’yu arama çalışmalarına katılmak için sabah İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yedi kişilik dalgıç ekibi çocukların cansız bedenlerine ulaştı.

Sabah saatlerinde gelen polis dalgıç ekibi, çocukların göle girdikleri bölgede dalış yaptı. Dalgıçlar, bir süre sonra iki kardeşin ve kuzenlerinin cansız bedenlerine ulaşarak, sudan çıkardı.

Bu sırada bekleyişini sürdüren aileleri Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler ile jandarma ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Ulalı kardeşler ile Mesut Büyüksu’nun cenazesi, ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Çocukların cenazeleri yapılacak olan otopsinin ardından Mezarlık Mahallesi’nde toprağa verilecek.

Ne olmuştu?

Olay, dün akşam saatlerinde Yüksekova ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki Dilimli Barajı'nda meydana geldi. Ulalı kardeşler ile kuzenleri Mesut Büyüksu, serinlenmek için Dilimli Baraj Gölü'ne girdi.

Çocukların bir süre sonra gözden kaybolmasının ardından durumu fark eden köylüler jandarmaya haber verdi. Bölgeye ulaşan jandarma ekipleri, göl çevresinde yaptığı aramada çocuklara ait ayakkabı ve kıyafetleri buldu.

Ekipler, havanın kararması nedeniyle göl kenarında el feneriyle arama çalışması yaptı. Olayı duyan çevre köylerde yaşayanlar da baraj gölüne gelerek, aramalarda ekiplere destek verdi. Havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarına dün akşam saat 22.00 itibariyle son verildi.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri, baraj gölünde yeniden arama çalışması başlatmıştı. 

*Kaynak: DHA

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2019, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER