Erdoğan: Suudi Arabistan ve BAE ile yaşananlar aile arasında patırtı gürültü

Erdoğan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasındaki yaşanan gerginlikleri 'aile arasında patırtı gürültü' olarak tanımladı, "Ama biz bu sıkıntıları şimdi aştık" dedi.

Erdoğan: Suudi Arabistan ve BAE ile yaşananlar aile arasında patırtı gürültü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkiler konusunda, "Siyasette inişler çıkışlar her zaman olur. Bunlar da bizim Müslüman kardeşlerimiz. Bazen nasıl ailenin içerisinde patırtı gürültü oluyorsa aramızda bizim de böyle bazı sıkıntılar yaşandı ama biz bu sıkıntıları şimdi aştık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri" kapsamında partili gençlerle bir araya geldi. 

Bir gencin, "Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'a resmi ziyaretler gerçekleştirdiniz. Geçmişten bugüne ne oldu da ilişkilerimiz böyle büyük bir değişim gösterdi?" sorusuna karşılık Erdoğan, siyasetin iniş çıkışlarının her zaman olduğuna işaret etti. Japonların, "Düşmanımız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun, koparmayın. Gün olur o bağ size tekrar lazım olur" şeklinde bir atasözü bulunduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ortak paydasının bulunduğunu savundu.

'BUNLAR MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ'

AA'nın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar da bizim Müslüman kardeşlerimiz. Bazen nasıl ailenin içerisinde patırtı gürültü oluyorsa aramızda bizim de böyle bazı sıkıntılar yaşandı ama biz bu sıkıntıları şimdi aştık. Gerek Suudi Arabistan ile gerek Abu Dabi yönetimiyle bunları aşarak süratle ticari ilişkilerimizi, sanayi, savunma sanayi, kültürel, turizm bütün bunlara yönelik şimdi planlama yaptık, adımlarımızı atıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Her iki ülkeyle de başlattığımız bu süreç inanıyorum ki her iki ülkeye de çok çok önemli katkılar sağlayacak hem ticari noktada hem özellikle siyasi ilişkiler noktasında. Savunma sanayiine yönelik alanlarda biz birikimlerimizi onlarla paylaşırken onların da birikimlerini kendilerinden istifade ederek paylaşma fırsatını inşallah değerlendireceğiz diye düşünüyorum. Gelişmeler gayet iyi şu anda sonu da inşallah hayır olur."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER