Erdoğan yemin etti, akşam Çankaya Köşkü'nde kabineyi açıklayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te yemin ederek resmen göreve başladı. Erdoğan’ın yeni kabinesini akşam Çankaya Köşkü'nde açıklaması bekleniyor.

Erdoğan yemin etti, akşam Çankaya Köşkü'nde kabineyi açıklayacak

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Recep Tayyip Erdoğan, mazbatasını almak ve yemin etmek üzere Meclis'e geldi. Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli tarafından karşılanan Erdoğan, TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı üyelerinin salona girdiği, Divan arkasındaki kapıdan salona girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, AK Parti ve MHP milletvekilleri ile salondaki davetliler uzun süre ayakta alkışladı. İYİ Parti milletvekilleri, Erdoğan'ı ayakta karşıladı; CHP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri ise ayağa kalkmadı.

Recep Tayyip Erdoğan, Başkanlık Divanı'nda, Cumhurbaşkanı seçildiğine dair tutanağı Devlet Bahçeli'den teslim aldı ve ant içmek için kürsüye geçti. Milletvekilleri ve Genel Kurul Salonu'ndaki davetliler, Erdoğan'ın ant içmesini uzun süre alkışladı.

'TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUMUZ İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

Erdoğan, Meclis'te yemin ettikten sonra Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan'ın çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Türkiye bir seçim sürecini daha tüm dünyaya örnek gösterilecek rekor bir katılımla ve demokrasi şöleni havasında sühunet ile neticelendirdi. 14 Mayıs’ta TBMM’de görev yapacak 28'inci dönem milletvekillerini belirleyen milletimiz, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda da şahsımıza yüzde 52,18 oy oranı ile yine büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun bir 5 sene daha ülkemize ve necip millerimize hizmet edecek olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin de güven oyu aldığı bu seçimlerin milletimizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını hızla sarıp söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12’nci Cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin, ruhun şad olsun."

21 DEVLET BAŞKANI KATILACAK

Erdoğan, saat 17.00'de Beştepe'teki göreve başlama törenine katılacak. 78 ülkeden üst düzey katılım olan törene 21 devlet başkanı katılacak. Törene 13 ülkenin de başbakanları katılacak.

KABİNEYİ ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı konuklar onuruna saat 19.00'da Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. Yemek sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabine üyelerini açıklaması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER