Erdoğan yemin etti! Yeni sistem resmen başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis’te yemin etti. Erdoğan’ın yemin etmesiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de resmen yürürlüğe girmiş oldu. Erdoğan, yemin sonrası gazetecilerin, "Size Başkanım mı diyeceğiz efendim?' sorusuna Erdoğan, "Başkanım" karşılığını verdi.

Erdoğan yemin etti! Yeni sistem resmen başladı!
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni için toplandı.


Meclis’teki yemin törenini Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile yüksek yargı organlarının başkanları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve YSK Başkanı Sadi Güven devlet erkanı için ayrılan locada izledi. 

Eski Meclis başkanları Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç da yemin törenini locadan izleyen isimler oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve AK Parti MKYK Üyesi Ethem Sancak da yemin törenini izledi.

ERDOĞAN’IN TORUNLARI DA İZLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenini eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar Şeref Locası’ndan izledi. Erdoğan’ın torunları da yemin törenindeydi. Yakasında büyük bir ayıldız broş taktığı görülen Emine Erdoğan locaya girerken kuvvet komutanları ayağa kalkarak Emine Erdoğan’ı selamladı. Bilal Erdoğan şeref locasında çocuklarıyla selfie çekti.

OĞUL VE DAMATTAN KOMUTANLARA İLGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan’ın eşi Selçuk Bayraktar Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ile tokalaştı.

KILIÇDAROĞLU KATILMADI

Yemin töreni için toplanan Genel Kurul’a ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yemin törenine katılmadı.

BAKANLAR SON KEZ KABİNE SIRALARINDA

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Meclis’te Bakanlar yer almayacak. Bakanlar Kurulu üyeleri yemin töreninde son kez Bakanlar Kurulu sıralarında oturdu. Başbakan ve Bakanlar tam kadro olarak yemin törenini izledi.

BAHÇELİ AYAKTA DİNLEDİ

Meclis Genel Kurulu açıldıktan sonra Geçici Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz yemin töreni ile ilgili bilgi verdi. Açıklamanın ardından Erdoğan, Geçici Meclis Başkanvekili Hakkı Köylü eşliğinde Genel Kurul salonuna girdi. Erdoğan’ı AK Parti, MHP ve İYİ Parti Milletvekilleri ayakta karşıladı. İYİ Parti Milletvekilleri daha sonra otururken AK Parti ve MHP Milletvekilleri uzun süre Erdoğan’ı alkışladı.

CHP, HDP VE İYİ PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ OTURARAK DİNLEDİ

Törenin işleyişine göre Erdoğan’ın yemininin ayakta dinlenmesi gerekiyordu. Geçici Başkan Yılmaz da Genel Kurulu bu yönde bilgilendirdi. Ancak yemini sadece AK Parti ve MHP Milletvekilleri ayakta dinledi. CHP, HDP ve İYİ Parti Milletvekilleri ise Erdoğan’ın yeminini oturarak izledi. Yemin sorasında töreni localardan izleyen devlet erkanı ve yabancı misyon temsilcileri de ayaktaydı.

Yemin bittikten sonra AK Parti ve MHP Milletvekilleri uzun süre Erdoğan’ı ayakta alkışladı. Erdoğan yemini ettikten sonra Parlamenter sistemin son Bakanlar Kurulu sıralarının önünde oturan Başbakan ve Başbakan Yardımcılarının elini sıkarak Genel Kurul’dan ayrıldı.

‘HER ŞEY GÜZEL OLDU’

Erdoğan, Meclis’ten ayrılırken basın mensuplarının törene ilişkin sorusu üzerine, “Her şey gayet güzel oldu, milletin önünde. İnşallah bundan sonrası daha güzel olur” yanıtını verdi.

Gazetecilerin, “Size Başkanım mı diyeceğiz efendim?’ sorusuna Erdoğan, “Başkanım” karşılığını verdi.

ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Erdoğan, Meclis’ten ayrıldıktan sonra Anıtkabir’e giderek, Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan, göreve başlaması nedeniyle düzenlenecek tören için Beştepe’ye geçti.

101 PARE TOP ATIŞI YAPILACAK

Erdoğan’ın göreve başlaması nedeniyle Beştepe’de saat 18.00’de tören düzenlenecek.

Erdoğan Beştepe’ye ulaşınca Atlı Tören Birliği katılacak. Ayrıca Erdoğan’ın süvari birliğiyle Külliye’ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapılacak

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek “Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni”ne katılacak yabancı devlet başkanları Ankara’ya geldi. bunların arasında Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Çad Cumhurbaşkanı İdriss Deby Itno, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic de bulunuyor.

Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün Beştepe’de düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’ne 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreterinin iştirak etmesi bekleniyor.

ÖZEL BASTIRILAN ‘1 LİRALAR’ HEDİYE EDİLECEK

Görevli ve davetlilerle yaklaşık 10 bin kişinin katılım sağlayacağı törene öğretmen, itfaiye eri, muhtar, esnaf, maden işçisi, diş hekimi gibi toplumun farklı kesimlerinden isimler de davet edildi.

Törene katılanlara darphane tarafından özel bastırılan ve arka yüzünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve törene ilişkin enstantanelerin bulunduğu 1 liralardan hediye edilecek. Bu özel paraların bir kısmı da tedavüle sokulacak. Ayrıca tören gününe özel pul bastırılacak. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2018, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER