Erdoğan'dan Namık Tan'a: Bunlar ihanet içinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski büyükelçi Namık Tan'ın, Türkiye ve ABD arasında Rusya'dan alınacak S-400 füze savunma sistemiyle ilgili açıklamasını eleştirdi. Erdoğan, "Bunlar ihanet içindeler. Sen bu milletin ekmeğini yiyeceksin, büyükelçilik yapacaksın ondan sonra terbiyesizce açıklama yapacaksın" dedi.

Erdoğan'dan Namık Tan'a: Bunlar ihanet içinde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş için “vergi kaçakçısı” dedi. Erdoğan, “Yavaş, vergi kaçakçısı. Maliye Bakanlığı kayıtlarında bu durumda da geçiyor. Böyle bir insanın Ankara gibi bir yere belediye başkan adayı olması hazmedilemez” ifadelerini kullandı.


Erdoğan, Türkiye’nin eski ABD Büyükelçisi Namık Tan’ın, Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 füze savunma sistemi ve ABD ile yaptığı F-35 anlaşmalarına ilişkin “S-400 meselesine hamaset zemininde yaklaşmak bize kaybettirir. Gerçekçi, soğukkanlı olmalıyız” değerlendirmesine tepki gösterdi. Erdoğan, “Bunlar ihanet içindeler. Sen bu milletin ekmeğini yiyeceksin, büyükelçilik yapacaksın ondan sonra terbiyesizce açıklama yapacaksın. Önce bir defa senin haddine mi? Sen büyükelçilik yaptın diye, emekli oldun diye sana bu sözü söyleme hakkını kim veriyor?” şeklinde konuştu.

Erdoğan, TGRT Haber-Beyaz TV’nin ortak yayınında “Cumhurbaşkanı ile Seçim Özel” programında gündeme soruları yanıtladı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın “10-15 puan öndeyiz” açıklamasını değerlendiren Erdoğan, “Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış. Bu arkadaş böyle birisi. Bu arkadaş, bir defa belediye başkanlığını Ankara gibi büyükşehirde yapacak kapasitede birisi değil. Belediye başkanlığı yapmış. Nerede? Beypazarı’nda. Beypazarı nere Ankara Büyükşehir nere. Burada bir ufuk gerekiyor. Burada böyle bir ufuk yok” dedi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri’de 5 dönem belediye başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Mehmet Bey, elif gibi dürüsttür dimdiktir. Öyle bunun gibi sahte senet yaz. Ondan sonra kalk çeşitli şeylerle yargıda her şeyle artık kesinleşmiş. Böyle bir durum var. Bu zatın zaten seçim öncesi ya da seçim sonrası ne olacağı belli değil. Ankara şu anda bir belirsizlik içinde olan bir durumda” diye konuştu.

‘MANSUR YAVAŞ, VERGİ KAÇAKÇISI’

Mansur Yavaş’ın seçilmesi durumunda ne olacağına dair soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

“Şu anda yasal olarak duruma bakıldığı zaman seçimden sonra zaten yargı kararı da belli olduğuna göre gereken kararı… Bu kovalanacaktır. Bu şekilde devam etmez. Nitekim şu anda bu senetle ilgili adı geçen şahıs, ‘Benim böyle bir şeyle yakından uzaktan alakam yok’ diyor. Günlerdir televizyonlarda her yerde… Üstelik bir de bu adam, Yavaş, vergi noktasında da vergi kaçakçısı. Bir de bu var. Şu anda Maliye Bakanlığı kayıtlarında bu durum da geçiyor. Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Böyle bir insanın Ankara gibi bir yere belediye başkan adayı olması hazmedilemez. ‘Sözümüz senet’ diyeceksin ama senedi sahte çıkan adamı da aday yapacaksın. Böyle bir şey olabilir mi? Şu anda bunun hesabını Bay Kemal veremez.” 

‘EY EKREM SEN KULA KULSUN, MUHATABIM DEĞİLSİN’ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapatılan Zaman Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni olan ve FETÖ davasından aranan Ekrem Dumanlı’nın sözlerini şöyle değerlendirdi:

“Bu tabii çok müptezel birisi. Bu karşımızda el pençe divan duran birisiydi. Tabii savcılık soruşturmayı açtığı anda kaçıp gidenlerden birisi. ‘Düş yakamızdan’ ifadesini kullanıyor. Sen kime kullanıyorsun? Sen kimsin? Senin her yerin yaka olsa ne olur? Kilon ne? Uşaksın. Kulsun ama Allah’a değil, Feto’ya kulsun. Aradaki fark bu. Şu anda zannediyor ki bunlar işte 15 Temmuz ile bu işi bitireceğiz. Ne oldu? Bitirebildiniz mi? Biz, kula kul değiliz. Ey Ekrem sen kula kulsun. Bunu bir defa bil. Muhatabım da değilsin.”

Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Temelli içinse “Şimdi Mansur Yavaş gelsin şunun hesabını versin. ‘Ankara’da eğer Yavaş seçimi kazanacaksa bizimle kazanacak.’ Bunun bir bedeli olacak. Aynı şeyi İstanbul için de söylüyor. ‘İstanbul’daki sen de bileceksin, İstanbul’da 3 milyon Kürt oyu var.’ Sanki Kürtlerin oyları onlar tarafından ipotek altında. Benim Kürt vatandaşlarıma da saygısızlık yapıyor, hakaret ediyor” ifadelerini kullandı.

‘YENİ ZELANDA BAŞBAKANI’NIN AÇIKLAMALARI TAKDİRE ŞAYAN’

Yeni Zelanda’da 2 camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından yaşananları değerlendiren Erdoğan, “Sayın Başbakanın yaptığı açıklamalar her yönüyle takdire şayandır. Bu işin acısını hissetmiştir. Yeni Zelanda halkı, aslında insanlıktan nasibini almamış olanlara bir insanlık dersini vermiştir. Merasimler veya olayların olduğu yere gelip çiçekler koymaları falan bu bir insani duruştur. İnsani duruşu bir kenara koymamız mümkün değil” dedi.

‘AYASOFYA’YI MÜZE STATÜSÜNDEN ÇIKARABİLİRİZ’

Erdoğan, Ayasofya Müzesi’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ücretsiz olup olmayacağına ilişkin soruya, “Olmayacak bir şey değil, rahatlıkla olabilir. Hatta hatta bunun üzerinde öyle dururuz ki bunun adını müze değil, artık Ayasofya Cami olarak koyarız. Nasıl Sultanahmet Camisi’ne turistler geliyorlar, herhangi bir ödeme yapıyorlar mı? Ziyaretini Sultanahmet Camisi’nde, Süleymaniye Camisi’nde, Fatih Camisi’nde yapıyor. Aynı şeyi Ayasofya’da da yapar. Müze statüsünden çıkar. Zaten daha sonradan buraya böyle bir statü verildi. Bu da yine CHP zihniyetinin bir adımıdır. CHP zihniyetinin attığı bu adımı değiştiririz” yanıtını verdi.

‘BÜYÜKELÇİLİK YAPTIN DİYE BU SÖZÜ SÖYLEME HAKKINI KİM VERİYOR?’

Türkiye’nin eski ABD Büyükelçisi Namık Tan’ın, Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 füze savunma sistemi ve ABD ile yaptığı F-35 savaş uçağı anlaşmalarına ilişkin sözlerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

“Bunlar ihanet içindeler. Sen bu milletin ekmeğini yiyeceksin, büyükelçilik yapacaksın ondan sonra terbiyesizce açıklama yapacaksın. Önce bir defa senin haddine mi? Sen büyükelçilik yaptın diye, emekli oldun diye sana bu sözü söyleme hakkını kim veriyor? Neymiş, ‘Amerika ile iyi geçinmek lazım’ şudur, falan, filan… Biz, milletimizin menfaatine olan ne ise, bu menfaat olduğu sürece her şeyi iyi geçinme üzerinde devam ettiririz. Biz kalkacağız, 1 milyar 200 milyon dolar F-35 için vereceğiz, ondan sonra yok şöyleydi, yok böyleydi. Zaten bize iki tanesi teslim edildi, şimdi diğer iki tanesi gelecek. Zorla buna talip olmadık ki biz NATO’nun bir ortağı olarak bu da gündeme geldiği için girdik."

Patriot satın alınmasının Barack Obama döneminden konuşulduğunu hatırlatan Erdoğan, “Beyefendiler, ‘Kongreden izin çıkmadı’ dediler ve Patriot’ları vermediler. Biz, savunma sistemi noktasında adımlarımızı niye atmayalım? Bunun için Rusya ile bu anlaşmayı yaptık. S-400 konusunda bu adımları attık. S-400 ile ilgili geri dönüşümüz söz konusu değil. S-400 ile ilgili adımımızı atmış vaziyetteyiz” ifadelerini kullandı. 

‘KURDUĞUM TAKIM LİGİN BAŞINDA’ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’de kimin şampiyon olacağına ilişkin soruyu “Tabii ben kahin değilim. Şu anda kurmuş olduğum takım ligin başında. İyi de gidiyorlar. Başakşehir. Buradan tarafsızlığımı da korumak kaydıyla iyi oynayan ligi bir numara bitirsin derim” şeklinde yanıtladı. 

‘MAYDANOZ VE LİMONU KAYNATIN, ANTİBİYOTİKTİR’ 

“Önceki seçim süreçlerinde sesiniz kısılmıştı. Şimdi bir hafta kaldı ama sesiniz gayet gür. Bunun için bir özel karışım var mı?” sorusu üzerine “Siz zaten bu konuda yorulmuyorsunuz, meydanlarda bu kadar dolaşmıyorsunuz. Siz rahatsınız, dolayısıyla ben size sadece maydanoz suyu tavsiye edeyim. Beş bardak suyu kaynatın, bir demet maydanoz, bir limon. Kaynattıktan sonra onu bir ılımaya alın, ondan sonra onu içmeniz de fayda var. Antibiyotiktir aynı zamanda” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2019, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER