Pervin Buldan: 'Bingöl, Zaza Demirtaş'la olcak'

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Bingöl halkı Zaza Baluken ve Zaza Demirtaş'ın yanında olacak" dedi. Tansu Çiller ve Mehmet Ağar'ın Cumhur İttifakı mitingine katıtlmasına da dikkat çeken Buldan, "Demek ki sizin ittifakınız, Susurluk ittifakı, sizin ittifakınız ‘Beyaz Toros ittifakı’" dedi.

Pervin Buldan: 'Bingöl, Zaza Demirtaş'la olcak'
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Bingöl’deydi. Kalabalığa “Yado Paşa’nın torunları hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, Hayri Durmuş’un yoldaşları hoş geldiniz. Sevgili İdris Baluken’in kardeşleri, hepiniz sefalar getirdiniz. Bugün Çewlig’de olmaktan büyük bir onur, büyük bir gurur duyuyorum” diye seslenen Buldan, 24 Haziran’daki başarının 31 Mart’ta da süreceğini söyledi.

1990’lı yıllarda gözaltında kayıplarla özdeşleşen, güvenlik güçlerinin kullandığı ‘Beyaz Toros’ otomobillerine atıfta bulunan Buldan, AK Parti – MHP ittifakı için “Beyaz Toros ittifakı” ifadesini kullandı. Buldan özetle şunları söyledi:

‘BİNGÖL’E SIRBİSTAN’DAN ET GELİYOR’

“Buranın belediyesini yıllardır AKP kazanmış. Burayı yıllardır AKP’li belediye başkanları yönetiyor. Ancak bakıyoruz ki Bingöl’de taş üstüne taş konulmamış, Bingöl’e tek bir çivi çakılmamış. Oysa burada bir Bakan var. Ancak o Bakan, sadece kendisine Bakan. Bingöl halkına değil, kendisine Bakan. Burada da tıpkı diğer kentlerimiz gibi tarımın, hayvancılığın bittiğini görüyoruz. Burada hem buğday hem mısır ekimini bitirdiler. Burası bir hayvancılık kenti olmasına rağmen, bugün buraya et Sırbistan’dan geliyor.”

‘DİLİNDE YALAN, CEBİNDE HARAM’

“Bize dinsiz, imansız diyenler, her gün dini kendi siyasetlerine alet edenler, şunu çok iyi bilsin ki Bingöl halkı da Kürtler de HDP de dinine de, Allah’ına da, peygamberine de sizden daha çok bağlıdır. Bizim dinimizde ayrımcılık, kutuplaşma, iftira, hakaret yoktur. Ama bunlar gece gündüz gittikleri her yerde HDP’ye iftira atmaktan, yalan söylemekten, çamur atmaktan başka bir şey yapmıyor. Bunların dilinde yalan, cebinde haram. İşte böyle bir parti, böyle bir iktidar bugün dini kendi siyasetine alet etmiş durumdadır. Hani diyorlar ya, “biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz”. Yalan söylüyorlar. Bu yaradanın yarattıkları arasında bile ayrım yapıyorlar. Türklerle Kürtleri, Sünnilerle Alevileri, erkeklerle kadınları birbirine düşman gösteriyorlar. Bizler geçmişte de cumhurbaşkanları gördük. Kapsayıcı, kucaklayıcı cumhurbaşkanları gördük. Ancak bu cumhurbaşkanı ne yazık ki böyle bir dilden mahrum.”

‘SUSURLUK İTTİFAKI’

“Bir tutturmuşlar Cumhur İttifakı. Yenikapı’da yanlarına aldıklarını gördük. Cumhur İttifakı yanına Ağarları, Çillerleri alarak sahneye çıktı. Demek ki sizin ittifakınız, Susurluk ittifakı, sizin ittifakınız ‘Beyaz Toros ittifakı’. Dün sahneye çıkardığınız insanların geçmişini bilmiyor musunuz? Çiller dönemini, Ağar dönemini bilmiyor musunuz? Madem bu kadar çok seviyorsunuz Çiller’i, Ağar’ı neden belediye başkan adayı yapmadınız? Birini İstanbul’dan, birini de Ankara’dan gösterseydiniz; o zaman dersinizi alsaydınız.”

‘GÜÇLÜ BİR ZAZA DURUŞU GÖSTERİN’

“Onlara güçlü bir Zaza duruşu göstermenizi istiyoruz 31 Mart’ta. Bingöl halkı Zaza Baluken ve Zaza Demirtaş’ın yanında olacak. Bingöl halkına olan güvenimiz sonsuzdur. Kazanacağımıza olan güvenimiz sonsuzdur. Yolunuz ve yolumuz açık olsun. İki arkadaşımı önce Allah’a, sonra size emanet ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER