Erdoğan'dan TÜSİAD'a: Yeri gelirse teşhir ederim

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜSİAD'ı ve işadamı Tuncay Özilhan'ı eleştirdi. Özilhan'ın "istatistik cinliğine başvurduğunu" söyleyen Erdoğan, "Sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları teşhir ederim. Türkiye'yi içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını bilirim" diye konuştu.

Erdoğan'dan TÜSİAD'a: Yeri gelirse teşhir ederim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İç Güvenlik Birimleri İftar Programı’nda konuşma yaptı.


Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSAD) Yüksek İstişare Kurulu Tuncay Özilhan’ın açıklamasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın, bunu bu şekilde açıklamak istemezdim, buram buram demokrasi hazımsızlığı kokan, üstüne bir de Türkiye’yi karalamak için istatistik cinliğine başvuran konuşmasını üzüntüyle dinledim” dedi.

“Bu tür istatistikler çoğunlukla ülkemize karşı yaklaşımlarının asla adil olmadığını bildiğimiz çevrelerin ürünüdür” diyen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

BU İSTATİSTİKLERİ GÖRMEZ: Buna rağmen benzer istatistiklerde, Türkiye’nin gerçekten çok iyi olduğu nice alanlar vardır. Mesela iş yapma kolaylığı bakımından 17 sıra birden yükselerek 190 ülke arasında 43’üncülüğe çıktık. Bunu görmez. Ekonomik özgürlükler endeksinde de 180 ülke içinde 68’inci sıradayız. Bunu görmez. Halbuki bu kişi bizi hep ülkemizi 110’lu, 120’li sıralarda gösteren istatistik eğrileri üzerinden vurmaya çalışır.

17 YILDA SENİN ŞİRKETİN NE KADAR BÜYÜDÜ?: Beyefendi 17 yıl önce Türkiye’nin kişi başına milli geliri neydi, bugün Türkiye’nin kişi başına milli geliri ne? Sen o gün neredeydin ekonomik olarak, bugün neredesin? O günden bugüne sadece firman ne kadar büyüdü? Arkadaşların ne kadar güçlendi, onu hiç masaya yatırmıyorsun.

İÇERİDEN VURANLARA HESABINI SORARIM: Ben sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları teşhir ederim. Ama şunu bilin, Türkiye’yi dışarıdan vurmaya çalışanlar vurmaya çalışıyor ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını bilirim.

TÜSİAD İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE NİÇİN DESTEK VERMİYOR?: Zira biz TÜSİAD’ın kasıtlı olarak Türkiye’yi alt sırada gösteren istatistiklerin illüzyonuna sığınmak yerine mesela başlattığımız 2,5 milyonluk istihdam seferberliğine niçin destek vermiyor, bunu da kendilerine hatırlatırım. Size burada iş düşmüyor mu, dev fabrikalarınız var, holdingsiniz. Ne olur 5 tane, 10 tane yanına işsiz insanı alsan, neyini kaybedersin? Bunların dert edinmiyorsunuz.

SİZLE 1 HAFTAN ÖNCE NELERİ KONUŞTUK?: Biz TÜSİAD’ın politik tarafgirlikten daha ziyade Türkiye’nin ekonomik bağımsızlık mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini arzu ederdik. Daha 1 hafta önce ziyaretime geldiniz. Sizlerle neleri konuştuk? 1 hafta geçmeden yaptıkları açıklamalara bakın. Unutmayalım ki bu ülke hepimizin ortak vatanıdır. Bu dolarlar, bu avrolar sizleri kurtarmaz. Bu millet sizi kurtarırsa kurtarır. Bunu da böyle bilin.

KİMSENİN DEMOKRASİMİZDE GEDİK AÇMAYA HAKKI YOK: Bayrak, hepimizin ortak bayrağıdır. Anayasa devletimizi bir arada tutan kilit taşıdır. Demokrasi bedelini canla ödeyerek elde ettiğimiz en büyük kazanımdır. Hiç kimsenin siyasi hesaplarla Türk demokrasisinde gedik açmaya, 70 yıllık kazanımlarımızı dinamitlemeye hakkı yoktur.

VATANDAŞLARA SAYGILI DAVRANACAĞIZ: Önümüzdeki günlerde sürecin hassasiyetine binaen her kesimin ama özellikle de sizlerin soğukkanlılığınız koruyarak vazifenizi en güzel şekilde yapmanız gerekiyor. Ne milletin hakkına gireceğiz ne de milletimizin hakkını gasp edilmesine izin vereceğiz. Suça ve suçlulara karşı amansız, vatandaşlarımıza karşı ise daima müşfik ve saygılı davranacağız.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2019, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER