Erdoğan'ı en çok üzen üç il: Niye böyle oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan yerel seçimlerin de erkene alınmasıyla ilgili, "Yerel seçimlere daha fazla asılacağız" dedi.

Erdoğan'ı en çok üzen üç il: Niye böyle oldu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirirken, kendisini en fazla şaşırtan ve sonuçlarına üzüldüğü illerden birisinin Yozgat olduğunu söyledi. Yerel seçimlerde daha çok çalışacaklarını belirten Erdoğan, “Yerel seçimlerde daha iyi sonuçlar almalıyız” dedi.

AK Parti yönetimi, 24 Haziran seçimlerinde yaşanan 7 puanlık oy kaybına ilişkin değerlendirmelerini sürdürüyor. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, ilk tespitler, geçtiğimiz Cuma günü Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MKYK ve MYK toplantılarında yapılmıştı. MKYK’nın ardından, MYK toplantısında kurmayları ile seçim sonuçlarını masaya yatıran Erdoğan’ın aralarında Ankara, Yozgat ve Kırıkkale’nin bulunduğu bazı illerde sandıktan çıkan sonuçlara yönelik üzüntüsünü dile getirdiği belirtildi. Erdoğan’ın, toplantıda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Naci Bostancı’ya dönerek, “Naci Hoca, Ankara niye üzdü bizi?” diye sorduğu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a da, “En çok Yozgat’a üzüldüm. Niye böyle oldu? Çok şaşırdım. Beklemediğimiz bir sonuç aldık” dediği öğrenildi. AK Parti, 1 Kasım 2015 seçimlerinde 4 milletvekilliğinin tamamını kazandığı Yozgat’tan bu kez iki milletvekili çıkarabilmişti. AK Parti’nin 1 Kasım’da yüzde 65 oy aldığı ildeki oy oranı bu seçimlerde yüzde 53,3’e gerilemişti.

‘DAHA İYİ SONUÇLAR ALACAĞIZ…’

Haberde Erdoğan’ın, “seçim sonuçlarında etkili olan faktörleri tek tek araştıracaklarını ve 2019 yılındaki yerel seçimlere daha hazırlıklı olacaklarını belirttiği” ifade edilerek, “Yerel seçimlerde daha iyi sonuçlar almalıyız. Bu sebeple, yerel seçimlere daha fazla asılacağız” diye konuştuğu aktarıldı. MYK toplantısında yerel seçimlerin erkene alınmasına ilişkin herhangi bir görüşün ise gündeme gelmediği ifade edildi.

BAŞKANLIK İÇİN YILDIRIM’I İŞARET ETTİ

YSK’nin seçimlere ilişkin kesin sonuçları açıklaması ile başlayacak Meclis Başkanlığı seçim sürecine yönelik takvimin gündeme geldiği MYK toplantısında, Başbakan Binali Yıldırım’a dönüp esprili bir şekilde, “Sayın Başkan da burada” diyen Erdoğan’ın, Yıldırım’ın, AK Parti’nin meclis başkanı adayı olacağının işaretini verdiği öğrenildi. (Kaynak)

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2018, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER