Eren Erdem tutuklandı

Ankara'da bu sabah gözaltına alınan CHP eski milletvekili Eren Erdem 'terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla tutuklandı.

Eren Erdem tutuklandı
Ankara’da  gözaltına alınan CHP eski Milletvekili Eren Erdem Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Hakkında açılan Karşı Gazetesi davası nedeniyle savcılığın, “kaçma şüphesi” gerekçesiyle gözaltına alınan Erdem İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.

CHP’nin 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter’dan yaptığı açıklamada savcının, Eren Erdem’in tutuklandığını duyurdu. Eren Erdem hakkında, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir dönem genel yayın yönetmenliğini yaptığı Karşı Gazetesi’ndeki çalışmaları nedeniyle dava açılmıştı.

Hazırlanan iddianamede Erdem’e, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek”, “gizli tanığı deşifre etmek” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarından 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

SİLİVRİ CEZAEVİ’NE GÖTÜRÜLDÜ

Erdem, tutuklanmasının ardından polise ait bir otomobille Silivri Cezaevi’ne götürüldü. Erdem’in içinde bulunduğu otomobile 2 polis aracının da eşlik ettiği görüldü.

Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, Erdem, saat 15.30 sıralarında cezaevine konuldu. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER