Esad ilk kez konuştu: Türkiye'ye Suriye'nin her yerinde yanıt veririz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin harekatı, ABD'nin ülkesinin kuzeyinden çekilmesi ve Kürtlerle yaptığı anlaşma sonrası ilk kez açıklama yaptı. Esad, 'Türk saldırganlığına Suriye'nin her bölgesinde karşılık vereceklerini' söyledi.

Esad ilk kez konuştu: Türkiye'ye Suriye'nin her yerinde yanıt veririz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye’nin harekatının başlamasının ve yönetiminin Kürtlerle anlaşmasının ardından ilk kez konuştu. Esad, ‘Türk saldırganlığına Suriye’nin her yerinde ve her meşru yolu kullanarak yanıt vereceklerini’ söyledi. Suriye Devlet Başkanı, Türkiye’nin harekatını ‘apaçık bir saldırganlık’ olarak niteledi.

Suriye devlet ajansı SANA’nın aktardığına göre Esad, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Faleh el Fayyad ile Şam’da yaptığı görüşmede, harekattan ‘açık bir işgal ve saldırı’ diye söz ederek, “Suriye bu saldırganlığın her türüne, ülkenin her bölgesinde her meşru yolu kullanarak yanıt vermeye ve karşı koymaya devam edecektir” dedi.

‘ASTANA GARANTÖRLÜĞÜ DÜŞTÜ’

Suriye Dışişleri Bakanlığı ise SANA üzerinden yaptığı açıklamada, harekatın ‘Suriye krizine çıkış yolu bulma yönündeki bütün çabalara sert bir darbe indirdiğini’ belirtti. Açıklamada, ‘Türk rejiminin saldırganlığının, başta Astana prensipleri ve kararları ile çelişmesi nedeniyle, Astana çerçevesindeki garantörlüğünü düşürdüğü’ yorumu yapıldı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER