Suriye: Türkiye-ABD anlaşması muğlak, biz SDG ile önemli adımlar attık

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın siyaset danışmanı Buseyna Şaban, Türkiye'yle ABD'nin Suriye'nin kuzeyi için bugün açıkladığı anlaşmayı değerlendirdi. Şaban, 'anlaşmanın muğlak olduğunu' belirtti; 'güvenli bölge' için "Aslında bir işgal bölgesi" ifadelerini kullandı.

Suriye: Türkiye-ABD anlaşması muğlak, biz SDG ile önemli adımlar attık
Türkiye ile ABD’nin Suriye’nin kuzeyi için yapıldığını açıkladığı anlaşmaya, geçtiğimiz hafta Suriyeli Kürtlerle anlaşan Şam yönetiminden ilk tepki geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın siyaset danışmanı Buseyna Şaban, “ABD ile Türkiye’nin anlaşması muğlak” ifadelerini kullandı. “Güvenli bölge ifadesi doğru değil: Türkiye’nin esasında ima ettiği şey, bir işgal bölgesi” dedi.


‘OTONOMİYE KATEGORİK OLARAK KARŞIYIZ’

El Mayadin kanalına konuşan Buseyna Şaban, Suriye’de otonom bir Kürt bölgesinin kurulmasına kategorik olarak karşı çıktıklarını da söyledi. “Şam yönetiminin Suriye’de yeni bir Irak Kürdistanı kurulmasını kabul etmeyeceğini” belirten Şaban, “Kürt otonomisi için bir zemin yok” dedi.

Şaban, “Suriye çok sayıda etnik ve dini katmandan oluştuğu için hiçbir zaman böyle bir perspektiften konuşamayacağız. Biz, birisi için ‘O bir Kürt’ veya ‘şu dinin mensubu’ diye konuşmayız, bunu söylemeyiz. Kürtlerin büyük çoğunluğu toplumumuzun kıymetli bir parçası ama bazı Kürt örgütleri, ülkemizin çıkarlarına aykırı bir siyasi karar verdi” diye konuştu.

Şaban’ın, “SDG ile şu ana dek önemli adımlar attık, her meselenin bir anda çözülmesine gerek yok” sözleri de dikkat çekti.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2019, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER