Gazeteciler Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser tutuklandı

Yeni Yaşam Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yazıişleri Müdürü Aydın Keser ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel tutuklandılar. Ağırel ile ilgili kararda hem 'serbest bırakılması' hem 'tutuklama' ifadelerinin yer aldığı görüldü. Üç gazeteci serbest bırakılmış, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınmışlardı.

Gazeteciler Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser tutuklandı
Türkiye’nin Libya’da yürüttüğü operasyonlar sırasında MİT mensubunun hayatını kaybettiğine dair bilgileri haberleştiren Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklama kararları sürüyor. Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı dosyadan tutuklandı. Ağırel’in sorgusunun sona erdiğini ve tutuklama kararı verildiğini duyuran Avukat Onur Cingil, “Yazıklar olsun sizin adaletinize!” diyerek tepki gösterdi. Savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser de tutuklandı.

Yeniçağ gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, Murat Ağırel’in tutuklama kararının ardından “Burada tutuklanan kesinlikle ben değilim, bağımsız Türk yargısıdır. Bir Murat tutuklanır bin tane Murat gelir. Sakın ha sakın parasızlıktan intihar eden halkın hakkını savunmaktan vazgeçmeyin. Mücadeleden vazgeçmeyin. Sakın ha sakın korkmayın. Türkiye Cumhuriyeti devleti Pelikan’lardan çok daha büyük. Mustafa Kemal’in devrimlerine sıkı sıkı sarılın. Daha çok çalışın, daha çok anlatın” açıklamasında bulunduğu belirtildi.

DİSK BASIN-İŞ: SİYASİ MÜDAHALE VAR

Ağırel’in tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilmesinden itibaren süreci takip eden DİSK Basın-İş sendikası, “Bir gazetecinin bir gün önce serbest bırakıldığı bir soruşturmadan tutuklanması, siyasi müdahalenin açık delilidir” açıklamasında bulundu.

DİSK Basın-İş Twitter hesabından Murat Ağırel hakkındaki tutuklama kararının metni paylaşıldı ve “Aynı sayfada hem ‘tutuksuz yargılama’ hem de ‘tutuklama’ kararı yer alıyor. Mahkeme dışında bir yerlerde karar verildiğinin, hukukun ayaklar altına alındığının, bir suçun değil gazeteciliğin cezalandırıldığının belgesidir” ifadeleri kullanıldı.

Murat Ağırel, hakkındaki tutuklama talebini emniyete giderken çektiği bir video ile duyururken “Ankara’da Kitap fuarındaydım. Dönüşte üzücü bir olay öğrendim. Savcılık benim hakkında yeniden tutuklama kararı vermiş. Polisler de tutuklama kararını gece 4.30’da yapmaya karar vermiş. Evime gidip beni bulamayınca eski kayınvalidemin evine baskın yapmışlar. Eski kayınbiraderime de tutanak imzalamanız lazım diyerek Vatan Caddesi Emniyet Müdürlüğü’ne çağırmışlar. Orada neredeyse esir tutmuşlar. 3-4 defa ne zaman geleceksin diye beni aradılar. Şu anda da Vatan Caddesi’ne gidiyorum, muhtemelen tutuklayacaklar beni. Yeni bir dosya mı bilmiyorum, cuma günkü davadan mı yoksa başka bir şeyden mi bilmiyorum, her şeyi bekliyorum. Daha önce de söylediğim gibi ben Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine inanan kemalist Türk genciyim. Ne benden darbeci, ifşacı vatan haini çıkaramazsınız. Korkmuyorum, susmayacağım, geliyorum” dedi.

MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber nedeniyle cuma sabahı gözaltına alınan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel ile Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Yazıişleri Müdürü Aydın Keser yeniden gözaltına alındı. Her üç gazetecinin de evine, yoğun eleştirilere rağmen sabahın 04.30’unda baskın yapıldı. Ağırel, hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı için gözaltına alındığını duyurdu.  Tutuklama kararı, savcılığın itirazı üzerine İstanbul 9. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alındı.
3 gazeteci, Emniyet’teki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

AĞIREL: ÇAĞIRSALAR GELECEĞİMİZİ BİLİYORLAR

Ağırel bu sabah sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaşarak, hakkındaki son gelişmeleri anlattı. Ağırel, şu açıklamayı yaptı: “Ankara’da kitap fuarındaydım. Dönüş yolundayken üzücü bir olay öğrendim. Savcılık yeniden tutuklama kararı vermiş. Polisler sağolsunlar tutuklama kararını gece 04.30’da yapmayı uygun görmüş. Ancak beni evde bulamadıkları için eski kayınvalidemin evine baskın yapmışlar. Eski annem de oğlunu ve beni aradı. Eski kayınbiraderimi ‘Vatan’a gelip tutanak imzalamanız gerekiyor’ diye aramışlar. Orada neredeyse esir tutmuşlar. 3-4 defa beni aradılar ‘Ne zaman geleceksin’ diye. Memura çağırsanız gelirim dedim, niye baskın yapıyorsunuz dedim. Muhtemelen tutuklayacaklar beni. Hakkımda yakalama kararı çıkarılmış. Yolda olduğumdan evde bulamamışlar eski kayınvalidemin evi basılmış,eski kayınbiraderimin ifadesi alınmış. Telefon ile çağrıldığımda gideceğim bilinmesine rağmen gecenin köründe evimin basılmasını takdirlerinize sunuyorum.”

Cuma günü gözaltına alınan Ağırel dün İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

ÇELİK: İLKELERİMİZDEN SAPMAYACAĞIZ

Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile Sorumlu Yazıişleri Müdürü Aydın Keser’in evine de polis baskını yapıldı. Keser, dün gece evine yapılan baskınla gözaltına alınarak Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ardından Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik de evde bulunamaması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı.

Çelik dün serbest bırakılmıştı…

Çelik, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
“Emniyet beni evde bulamayınca aradı. Savcı serbest bırakılmamıza itiraz etmiş. Avukatımla birlikte Vatan Emniyet’e gidiyoruz. Musa Anter’den aldığımız meşaleyi asla bırakmayız. Gerçekler karanlıkta kalmayacak ilkemizden sapmayacağız.”

Çelik ve Keser, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi. İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Çelik ve Keser’in tutuklanmasına karar verildi.

Öte yandan Murat Ağırel’in tutuklanmasını protesto etmek amacıyla, İYİ Parti milletvekilleri ve tüm İstanbul teşkilatının, yarın saat 13:00’te, Yeniçağ Gazetesi’nin Yenibosna’daki binasına yürüyeceği öğrenildi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER