Hakkari Belediye Eş Başkanlarına 15'er yıl hapis

Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’nin de aralarında bulunduğu 8 kişiye 15’er yıl hapis cezası verildi.

Hakkari Belediye Eş Başkanlarına 15'er yıl hapis

Hakkari’de, 7 ay önce ‘öz yönetim’ açıklamasına katıldıkları için tutuklanan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi’nin de aralarında bulunduğu 7’si tutuklu, 4’ü tutuksuz 11 kişinin yargılandığı Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşması yapıldı.

Mahkeme heyeti, Hatipoğlu ve Çiftçi’nin de aralarında bulunduğu 8 kişiye 15’er yıl, 1 sanığa ise 16 yıl cezası verdi. 2 kişi hakkında ise beraat kararı verildi.

Hakkari’de 14 Ağustos 2015’te DBP İl binası önünde yapılın ‘öz yönetim’ açıklamasına katıldıkları gerekçesi ile haklarında soruşturma açılan ve 23 Ağustos 2015’te çıkarıldıkları mahkemece ‘Devletin birlik ve beraberliğini bozma ‘ iddiasıyla tutuklanan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ile 11 kişinin yargılandıkları davanın karar duruşması bugün görüldü.

Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında mahkeme, Eş Başkanlar Hatipoğlu ile Çiftçi’nin de aralarında bulunduğu 8 kişiye, ‘Devletin birlik ve bütünlüğünü bozma’ iddiasıyla 15 yıl, DBP eski il Başkan Yardımcısı Fırat Ertunç’a ise 16 yıl hapis cezası verdi.

2 kişi hakkında ise beraat kararı verildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER