HDK'nin yeni eş sözcüler seçildi

HDK 7. Genel Kurulu Ankara'da toplandı. Genel Kurulda HDP Eş Başkanları ve milletvekilerine yönelik tutuklamalara tepki gösterildi.

HDK'nin yeni eş sözcüler seçildi
 Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 7. Genel Kurulu "Geleceğimiz için Örgütleniyor, Özgürlüğümüz için direniyoruz" sloganıyla Ankara Plaza Otel'de toplandı. HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Çağlar Demirel, Besime Konca, Burcu Özçelik'in aralarında bulunduğu bir heyet de  genel kurulda yer aldı. HDK Eş Sözcülüğüne Gülistan Kılıç Koçyiğit ile Onur Hamzaoğlu seçildi.


Açılış konuşmasını yapan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, 15 Temmuz darbe girişiminin 7 Haziran'da ortaya çıkan demokratikleşme için bir fırsat olabileceğini ve bunun için hükümetin aslında yapması gerekenin darbeyi besleyen tüm klikleri ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Ancak bunu yaptıklarında hükümetin hesap vermek zorunda kalacağına dikkat çeken Koçyiğit, Erdoğan'ın başkanlık sistemine kadar ülkeyi OHAL ile yönetmek istediğini ifade etti. Tüm muhalif kesimleri susturduktan ve direnç noktalarını kırdıktan sonra başkanlık sistemini getirilmek istendiğini dile getiren Koçyiğit, “Onun için HDK'yi ev ev örgütleyeceğiz, mücadelemizi örgütleyeceğiz” dedi. 

‘PARLAMENTO SİYASETİNİN ÖNEMİNİ YADSIMIYORUZ’


HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü,  HDK meydana getirilirken pratik bir şey yapmaya çalıştıklarını ancak eylem içerisinde yaptıkları hakkında daha çok fikir edindiklerini söyledi. Kürkçü, “Keşke kendi eserimiz olan bu şeyin değerini daha fazla bilseydik ve daha işler bir hale getirseydik. Bugün daha aktif bir noktada olabilirdik. Artık parlamentoda şekli olarak bile yoksunuz diyorlar. Biz parlamento siyasetinin önemini yadsımış değiliz. Oradan yapılan çağrı her yerden duyulur, önemi o kadardır. Şimdi bizim o minareden seslenmemiz de engelleniyorsa halkın kendi zemininde sesleneceğiz. O da sizsiniz” dedi. Bu genel kurulda yeniden aday olmayacağını belirten Kürkçü, hala kongrenin hizmetinde olduğunu ve yeni mücadele saflarında yer almaya devam edeceğini söyledi. 

'DAHA BÜYÜK DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR'


DTK Eş Genel Başkanı Leyla Güven, Kürtlerin ağır bedellerle yarattığı kurumların kapılarına mühür vurulduğunu söyledi. Bu yüzden konuşmasına Kürtçe devam edeceğini belirten Güven, şöyle konuştu: "Büyük bir faşizmle karşı karşıya olduğumuzu belirtmek isterim. Kürdistan'da nasıl bir zulüm olduğunu yerinde görmek gerekiyor. Türkiye halklarından bir isteğimiz var. HDK'den bir isteğimiz var. Barışa olan umudumuz için buradayız ve daha büyük bir desteğe ihtiyacımız var. Birlik ve ittifakımızı geliştirerek direnişimizi büyütmeliyiz. Durduğumuz yerden olayları izleyemeyiz."

'CUMHURBAŞKANINI SEVMİYOR, KORKUDAN DESTEKLİYORLAR'


DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek, yüzlerce yıl da sürse mazlumlarla zalimlerin mücadelesinin hiç bitmediğini dile getirdi. Zulmedenler hatırlanmasa bile haklı olanları, mazlumların mücadelesinin bilindiğini belirten Yüksek, Nesimi'nin şiirini okuyarak konuşmasına devam etti ve "Minnet eylemeyiz, baş eğmeyiz" dedi. Yüksek, "Çünkü esas olarak çember zalim hükümet için daralıyor. Dünyada nasıl izole olduğunu görüyorsunuz. Bir avuç şoven gerici kesimi arkasına alan, devletin topunu tüfeğini kullanan bir iktidar. Taraftarları Cumhurbaşkanı'nı destekliyor değiller, korktukları için destekliyorlar. Derneklere mühür vuruluyor basına baskılar uygulanıyor ifade eden yüksek, bu yollarla bizim için çemberin daraldığını zannediyorlar. Ülkede ve Ortadoğuda Kürtlerin kazanım elde etmemesi için çaba harcıyorlar” diye konuştu. 

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’


Genel Kurulda konuşan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ise, yaşanan baskı politikalarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Kendi eksiklerimizi giderip kararlılıkla yol yürüdükçe, hiçbir baskın, hiçbir rehin almanın onların istediği sonucu sağlayamayacağını onlar da göreceklerdir. Zor zamanlarda önemli olan kuyunun derinliği değil, ipin uzunluğudur. Baskıları göğüsleyecek olan örgütlülüğümüzle ilgili çalışma yaparsak, her durumda biz kazanırız. Ve öyle inanıyoruz. Mutlaka kazanacağız.”  / Evrensel


Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER