HDP: Bahçeli bizi bahane etmesin

Ayhan Bilgen'den Bahçeli'nin "HDP-CHP ve İyi Parti zaten bir aradalar" sözlerine yanıt: Kendisi, hangi gündemle siyaset yapmak istiyorsa bizi bahane etmeden bunu yapabilir. Bütün toplumsal kesimlerle buluşmanın bu ülkede daha insanca yaşamak için ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.

HDP: Bahçeli bizi bahane etmesin
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, trafik kazasında hayatını kaybeden HDP Tekirdağ İl Başkanı Salim Gümüş’ü kaybetmekten dolayı acılı olduklarını dile getirdi ve “partililerimize sabır diliyoruz” dedi. Bilgen, aynı zamanda Metin Göktepe’yi ölüm yıldönümü vesileyle anarak, “Bugün gazeteciler yaptıkları işlerinden dolayı tehdit olarak görülüyor, engelliyor. Metin Göktepe, Türkiye basın tarihinde anılmaya değer konumunu devam ettiriyor” dedi.


‘OHAL’İN UZATILMASI SUÇTUR’

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bilgen, Bakanlar Kurulu’nda OHAL’in uzatılacak olmasına ilişkin yöneltilen bir soruya şu yanıtı verdi: “Türkiye ya OHAL’i bitirecek ya da demokrasi iddiasını bütünüyle bitirecek. Ocak’taki ilk uzatmada usul ve şekil yönünde bile usulsüzlük yapılarak OHAL uzatıldı. Yapılmamış bir MGK’yi referans alarak bu tasfiye kararı Meclis’e gönderildi. OHAL o şekilde uzatıldı. Bütün bunlar suçtur. Sahte evrak kapsamındadır. OHAL’in daha fazla uzatılmaması gerektiğini, daha fazla insanın ekmeği ile oynanmaması gerektiğini söylüyoruz.”

‘BAHÇELİ BAHANE ARAMASIN’

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre Bilgen’e, Kürt bloku ile herhangi bir çalışmaları olup olmadığı da yöneltildi. Bilgen, bu soruya “Genel olarak görüşme arayışları devam ediyor. Elbette Türkiye’nin bütün sorunlarının farklı çatılar altında olsalar da birlikte siyaset yapabilecek partilerin bir araya gelerek çözülebileceğini düşünüyoruz. Bunları değerli görüyoruz. Ortak çalışma platformlarını yaratmaya yönelik çalışmalarımızda sürüyor” yanıtını verdi.

Devlet Bahçeli’nin “HDP-CHP ve İyi Parti zaten bir aradalar” sözlerinin sorulması üzerine ise Bilgen şunları söyledi, “Kendisi, hangi gündemle siyaset yapmak istiyorsa bizi bahane etmeden bunu yapabilir. Bütün toplumsal kesimlerle buluşmanın bu ülkede daha insanca yaşamak için ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Toplumun büyük kesimi OHAL mağdurudur bunun sona ermesi için bu kesimlerin güç birliği yapması gerekiyor.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER