HDP'de bayramlaşma: Barışa vesile olsun

Bayramın ikinci günü siyasi partiler arası ziyaretler yapıldı. CHP ve Gelecek Partisi’nin HDP’ye yaptığı ziyarette ana gündem Gezi Davası kararı, kadın mücadelesi oldu.

HDP'de bayramlaşma: Barışa vesile olsun

Ramazan Bayramı dolayısıyla, bayramın ikinci günü siyasi partilerle bayramlaşma ziyareti gerçekleştirildi. HDP’ye yapılan ziyaretleri Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, MYK üyesi Sultan Özcan, PM üyesi Ali Özkan karşıladı.

Gelecek Partisi adına yapılan ziyarette konuşan İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı, “Kuruluş sebebimiz Türkiye’ye barışı, huzuru, ekonomik refahı hakim kılmaktır. İnşallah bir sonraki bayram bunları gerçekleştirmiş oluruz” dedi. Özel olarak İstanbul Sözleşmesi üzerine yürütülen hukuk mücadelesine dikkat çeken Yazıcı, “İstanbul Sözleşmesi için de önemli bir mücadele veriyoruz. Türkiye’nin hukuk devleti olmasına ve demokratikleşmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Yazıcı, “Yıllardır öğrencilerime anlatıyorum en kötü hukuk, hukuksuzluktan iyidir, Türkiye süratle hukuk devletinden uzaklaştı” şeklinde konuştu.

Filiz Kerestecioğlu ise, demokrasinin, hukukun ve insan haklarının yaşanabildiği bir ülke olması için yürüttükleri mücadeleye dikkat çekerek, “Ülke demokratikleşecekse bu biraz da kadınların mücadelesiyle gerçekleşecek. Hak arama bilincinin ülkede gelişmesi gerekiyor. Herkesin insan haklarına sahip olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Bu geliştiğinde farklı bir ülke olacağız” şeklinde konuştu.

Gezi davasında alınan kararları eleştiren Kerestecioğlu, “Yıllardır hukuk mücadelesi veriyorum, hep özel mahkemeler, DGM’ler, sıkıyönetim mahkemeleri ile siyaset dizayn ediliyor. Geçmişte idari yargı işliyordu bugün o da işlemiyor. Gezi kararı bütün muhalefete gözdağı verme amacı taşıyor. Ben o korku duvarlarının da aşıldığını düşünüyorum. Burada siyasi partilere de önemli işler düşüyor. Siyasi partiler geçmişte yapılan hatalarla da yüzleşmelidir, yoksa bugün yaşadığımız sıkıntıları anlamamız zor olur” dedi.

CHP ZİYARETİ: AKP VE MHP’DE DE BU GİDİŞATTAN BİRÇOK İNSAN RAHATSIZ

CHP heyeti ziyaretinde de gündem Gezi Davası kararı oldu. CHP Ankara Milletvekili Fethi Açıkel, “Umarım bu ziyaretler emeğin, demokrasinin ne kadar kıymetli olduğunun, hukuksuzluk altında hiçbir ülkenin ayakta kalamayacağının anlaşılmasına vesile olsun. Türkiye seçimlere gidiyor, halkımız hak etmediği bir iktidardan ve zihniyetten kurtulacak. Biliyorum ki AKP ve MHP’de de bu gidişattan birçok insan rahatsız. Gezi kararı da gösteriyor ki ülkeyi hapishaneye ve işsizler atölyesine dönüştürmek isteyenlerin sonu yakındır. Hep berber Türkiye’de yurttaşlar kendi imkanları ölçüsünde bu değişime katkı veriyorlar. 84 milyonun beklentisi ve umudu önümüzdeki seçimlerde gerçekleşecek. Meclimiz de ülkemizin layık olduğu hukuk devleti ve adalet sistemi yurttaşlarımızın en büyük beklentisi. Bunlar siyaset değil ülkenin en temel ihtiyaçları” dedi.

Gelen heyetin bayramını kutlayan Filiz Kerestecioğlu da, “1 Mayıs çok coşkulu geçti bu umut verici bir şey. Ama hem yoksulluğun hem de saldırıların yoğun yaşandığı bir dönemdeyiz. Bunu değiştirmek için de umut veren bir coşku vardı alanlarda. Bayramlar barışa vesile olsun, haksızlıkların ve hukuksuzluğun sona ermesine vesile olsun” dedi.

Kerestecioğlu şöyle devam etti:

“Türkiye’de herkese yetecek kadar kaynak var ama adil ve eşit bir paylaşım yok, yolsuzluk hırsızlık almış başını gidiyor. Bunları değiştirebileceğimize inanıyoruz. Bütün yurttaşlar daha adil ve demokratik ülkede yaşayabileceği umudu vermemiz lazım. Bunun için ortak mücadele şart. Kadınlar bunu en fazla beceren kesimlerin başında geliyor.” (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER