HDP, Diyarbakır'da kampa girecek

HDP'nin Ankara'da yapmayı planladığı kamp, Diyarbakır'da gerçekleştirilecek. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın HDP kongresi için yazdığı mektubun da toplantıda paylaşılacağı belirtiliyor.

HDP, Diyarbakır'da kampa girecek
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) daha önce Ankara’da 4-5 Ocak tarihlerinde yapmayı planladığı kampı, aynı tarihlerde Diyarbakır’da gerçekleştirilecek. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 3’üncü Olağan Kongre için yazdığı mektup da burada açıklanacak.


Ankara’daki programı iptal edip, Diyarbakır’da perşembe ve cuma günü kampa girecek olan HDP’nin toplantılarına, partinin Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, MYK üyeleri ve tüm milletvekilleri katılacak.

Vekillerin ayrıca, tutuklu bulunan eski HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in kamp tarihine denk gelen duruşmasına katılacakları da öğrenildi.

DEMİRTAŞ’IN MEKTUBU

İdris Baluken’in duruşmasının ardından toplantıların gerçekleşeceği Demir Otel’e geçecek olan HDP’lilerin, burada Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden 3’üncü Olağan Kongre için yazdığı mektubu paylaşması bekleniyor. Demirtaş’ın yeniden eş genel başkanlığa aday olup olmayacağının bu mektupla netleşeceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

HDP kongresi, “Geçmişten geleceğe aynı cesaretle, 3’üncü Olağan Büyük Kongremizde buluşuyoruz” sloganıyla, 11 Şubat’ta, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER