HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, oyunu Van'da kullandı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan oyunu Van'da kullandı. Buldan, oy kullanma işleminin ardından, "Bu kötülük düzeninin artık bugünden itibaren bitmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, oyunu Van'da kullandı

Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekillerinin belirleneceği oy verme işlemleri saat 08.00'den itibaren başladı. HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Pervin Buldan da oyunu Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde yer alan Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde kullandı.

Buldan ile aynı sandıkta, Kürdistan Komünist Partisi ve Van Milletvekili Adayı Sinan Çiftyürek de oy kullandı.

Sabah saatlerinde oy kullanma işlemi için okula gelen Buldan'a, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve partinin il ve ilçe yöneticileri eşlik etti. Buldan, okulun girişinden itibaren yoğun ilgi ile karşılandı.

1106 numaralı sandıkta oy kullanan Buldan, zarfını sandığa atmadan önce "Tüm Türkiye'ye hayırlı olsun" dedi.

Oy kullanma işleminin ardından bir açıklama yapan Buldan şöyle konuştu: "Uzun süredir çalışıyoruz ve çalışmalarımızın, emeğimizin karşılığını alma zamanı geldi. Bugün Türkiye'nin her yerinde bütün insanlarımız oylarını kullanacaklar. Umut ediyorum ve diliyorum ki; kullanılan bütün oylarımız bu ülkenin huzuruna, refahına, sevgisine, barışına, adaletine ve demokrasisine vesile olur. Bu ülke çok uzun bir süredir haksızlıkların ve hukuksuzlukların yaşandığı bir ülke haline geldi. Ancak bugün yapılan seçimlerle, bir değişimin ve dönüşümün kaçınılmaz olduğunu artık hepimiz bekliyoruz. Bütün Türkiye halkları bekliyor. 82 milyon insanın umudu var bugünkü seçimlerden. Biz de bugün oyumuzu Van'da kullanıp, barışa ve kardeşliğe ama aynı zamanda demokrasiye vesile olması temennisiyle, tüm Türkiye'ye bu çağrıyı hem yapıyor hem de oylarımızın hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bu akşam Türkiye'nin kaderinin değişeceği umuduyla, hepimizin gözleri okullarda açılacak olan sandıklarda olacak. Büyük bir umut ve heyecan var hepimizde. Bu heyecanı ve umudu, Türkiye'nin her bir ferdinin yaşaması gerekiyor. Çünkü uzun süredir insanlarda karamsarlık var. Bir kötülük düzeni var aslında ve bu kötülük düzeninin artık bu günden itibaren bitmesi gerektiğini düşünüyoruz ve oylarımızın da buna kaynaklık etmesini temenni ediyoruz." / Gazete Duvar

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2023, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER