HDP Eşgenel Başkanları'ndan bayram mesajı

HDP'den bayram mesajı: Geride bıraktığımız yıllar toplumun her kesimi için zorlu geçti.

HDP Eşgenel Başkanları'ndan bayram mesajı
HDP Eşgenel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin yayınladığı Kurban Bayramı mesajında, “geride bırakılan yılların her kesim için zorlu geçtiği” belirtildi. Eşbaşkanlar yaptıkları açıklamada, “Acının, hüznün, yoksulluğun, eşitsizliğin, baskının, rengi, dili, dini olmadığını hep beraber gördük” ifadelerini kullandı.

‘ÇABALADIK VE ÇABALIYORUZ…’

“İktidarın yarattığı hukuksuzluğun, adaletsizliğin, eşitsizliğin ve demokrasi eksikliğinin sınırları olmadığını hep birlikte yaşadık” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “HDP olarak bu yaşadıklarımızın bizleri birbirimizden uzaklaştıran, birbirimize düşmanlaştıran değil; bizleri birbirimize yakınlaştıran, mücadeleyi ortaklaştıran bir yöne evrilmesi için çabaladık ve çabalıyoruz. Bayramların, eşit ve demokratik bir ortamda birlikte yaşam umuduna bir adım daha yaklaşacağımız, farklılıklarımızı bir zenginlik olarak paylaşacağımız, umudu büyüteceğimiz günler olduğunu biliyor ve kararlı duruşumuzu böyle günlerde pekiştiriyoruz.

Özlemini duyduğumuz barışı, adaleti, özgürlüğü ve eşitliği kazanmamıza, kardeşlik çemberinin inşasına vesile olacağı inancı ve güçlenen umudumuzla başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin ve coğrafyamızda yaşayan halkların Kurban Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2019, 22:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER