Şemdinli'de bayramlaşma

Hakkari'nin Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman ile Belediye Başkanı Tahir Saklı, Kurban Bayramı’nın ilk gününde ilçe protokolüyle bayramlaştı.

 Şemdinli'de bayramlaşma

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman ile Belediye Başkanı Tahir Saklı, Kurban Bayramı’nın ilk gününde ilçe protokolüyle bayramlaştı.

Şemdinli Öğretmenevi’nde yapılan bayramlaşma törenine; Kaymakam Muhammet Fuat Türkman, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Evren, askeri yetkililer, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.


Kaymakam Türkman: Meslek hayatım boyunca Şemdinli’yi unutamayacağım
 


Şemdinli öğretmenevinde düzenlenen programda konuşan Kaymakam Muhammet Fuat Türkman “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Hepinizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Kurban Bayramı’nın inşallah ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Malumunuz, hepinizin bildiği gibi Van’ın Edremit ilçesine tayinim çıktı. Bugün Şemdinli’deki altıncı bayramım. Bu altı bayramı da sizlerle beraber geçirdik. Bir nevi benim için bir veda bayramı olacak burada. İki buçuk yıl burada sizlerle çalıştık. Şemdinli benim için çok farklı bir yer. Burada çok farklı tecrübeler edindim. Burada çok güzel insanlar tanıdım. Şemdinli doğasıyla kültürüyle, içinde barındırdığı insanlarıyla gerçekten farklı bir yer. Meslek hayatım boyunca burayı unutamayacağım” dedi.
 


Kaymakam Türkman: Hepiniz hakkınızı helal edin


Sizlerle beraber çok güzel hizmetler yaptık. İki buçuk yıl burada belediye başkan vekilliği görevinde bulundum. Bu benim için çok farklı bir tecrübe oldu diyen Kaymakam Türkman; “görev sürem boyunca burada bir ayrımcılık yapmadım. Hepiniz buna şahitsiniz. Devletin kapısını hiç kimseye kapatmadım. Burada kapım herkese açıktı. Burada hiç kimseyi ötekileştirmedim. Burada fakir, garip bırakmamaya çalıştım. Elimden geldiği kadar, bana ulaşana kadar bütün garibanlara, fakirlere yardımcı olmaya çalıştım. Özellikle burada devletin merhamet yüzünü, devletin şefkat yüzünü burada vatandaşlara hissettirmeye çalıştım. Hiç kimseye dediğim gibi ayrımcılık yapmadım. Burada belediye başkanlığım süresince yaptığım hizmetler hepinizin malumu. Burada Şemdinli’yi belediye hizmetleriyle tanıştırdığımıza inanıyorum. Burada o anlamda güzel bir temel attık. İnşallah Tahir başkan da kaldığı yerden devam eder. Yine görev sürem içerisinde bölücü terör örgütüne büyük darbeler vuruldu. Şuan da ilçede büyük oranda huzur ortamı sağlanmış durumda. İlçedeki şuandaki en büyük sıkıntı buradaki bir işsizlik. Ekonomi sıkıntı. İnşallah kısa süre içerisinde de ona çözüm bulunacağına inanıyorum. İki hafta daha burayım. Daha inşallah hepiniz ile görüşeceğiz. Yine vedalaşacağız. Burada son bayram münasebetiyle sizlerle helalleşmek istedim. Hepiniz hakkınızı helal edin. Hepinizden razıyım. Allah şahit. Ben Şemdinli’nin insanını çok sevdim. Zaten uzak bir yere gitmiyorum. Van Edremit ilçesine gidiyorum. Çok dua ettiniz. Allah beni çok uzak bir yere göndermedi. Orada bir kapınız var. Van’da bir kapınız var. Beni az çok tanıdınız. Çekinmeden gelebilirsiniz. Bir sıkıntınız olduğunda arayabilirsiniz. İnşallah tekrardan görüşeceğiz. Hepinize hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.
 


Belediye Başkanı Tahir Saklı: Şemdinli halkı adına teşekkür ediyorum
 


Kaymakam Türkman’dan sonra konuşan Belediye Başkanı Tahir Saklı; “bende kaymakam beyin taktirlerinin içerisinde hepinizin bayramını kutluyorum. Rabbim inşallah bu bayramı salahiyete, barışa, kardeşliğe barışa ve memleketimiz için bir dönüm noktası vesilesiyle bir başlangıç olur. Sayın kaymakamımızın söylediği gibi gerçekten çok iyi bir dönem geçirdik. Bir vatandaş sıfatıyla sayın kaymakamımızın hem kaymakam sıfatı hem de belediye başkanı sıfatıyla çok iyi hizmetlerine ve çok iyi diyaloglarına şahitlik ettik. Bu konuda kendisine minnettarız. Şemdinli halkı adına kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah daha iyi makamlara daha iyi mertebelerde inşallah bizi kapısında görür. Bu hususta bunu samimiyetimle söylüyorum. Şemdinli ilçesinin diğer ilçelere nazaran hep bir farkı vardır. Sürekli Yüksekovalılar, Çukurcalılar işte sizin kaymakamınız iyidir derler. Evet bizim kaymakamımız iyidir deriz, fakat bizim halkımız da iyidir deriz. Bundan dolayı huzurlarınızda tekrar kaymakam beye teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah yar ve yardımcısı olsun” dedi.
 


Bayramlaşma programının ardından Kaymakam Türkman, Belediye Başkanı Saklı ve beraberinde bulunanlar, özel harekat merkezi ile Şemdinli şehir girişi ve çıkışında bulunan polis kontrol noktasına geçerek burada görev yapan polis ile bekçilerle bayramlaştı.
 


Kaymakam Türkman, Belediye Başkanı Saklı ve beraberinde bulunanlar son olarak Akın ailesi ile Camiye ailesinin taziye ziyaretinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2019, 23:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER