HDP grup toplantısına konuk alınmadı

Bilgen: Demirtaş'ın mesaj göndermesi engelleniyor! HDP Sözcüsü Bilgen, Demirtaş'ın grup toplantısına gönderdiği mesajının engellendiğini açıkladı. Bilgen, AKP/Saray'a "Bize yaşattıklarınız, yalanlarınız bize ders oldu ama boğun eğmeyişimiz de size dert olsun" diye seslendi.

HDP grup toplantısına konuk alınmadı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Grup Toplantısı, 4 Kasım’da eş genel başkanlar ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından ikinci kez yapıldı. Ziyaretçilerin katılımının engellendiği toplantıda konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. 


MECLİS’İN ZİYARETÇİ ENGELİNE TEPKİ 

Bilgen kürsüye çıkmadan önce divan adına Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, ziyaretçilere dönük engellemeye tepki gösterdi. Demirel, bakanlıkça kapatılan derneklerin temsilcilerinin de bu engellemeden dolayı toplantıya katılamadığını belirterek, “Akşama kadar millet deyip duranlar, milletin Meclis’ine milletin girişini engelliyorlar” dedi. Demirel, tutuklu Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın bugün grup toplantısına ulaştırılmak için gönderilen mesajının cezaevi yönetimince engellendiğini bildirdi.
Bilgen, ilk olarak yasaktan dolayı boş kalan salonu göstererek, bu ayıbın Türkiye’ye yeteceğini ifade etti. 

DEMİRTAŞ'A ENGEL

Bilgen’in konuşmasının satır başları şöyle: 

“Sanıyorlar ki eş genel başkanımızın mesajı ulaşmazsa bu parti grup toplantısını yapamaz. Tek milletvekilimiz kalsa bile bu kürsüyü gerçekleri halka söylemek için çıkıp konuşacağız. Sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Biraz önce Grup Başkanvekilimiz ifade etti. Geçen hafta bu salonda atılan sloganlar gerekçe gösterilerek 300’e yakın arkadaşımızın girişine yasak getirildi. Az önce iktidar partisinin grubunda her türlü slogan var ama herhangi bir engelleme yoktu. Bu keyfi uygulamaları devam ettirin bakalım kim kaybedecek. Ama şunu net biliyoruz, ülke kaybediyor siz kaybediyorsunuz. Eğer bugün ben kürsüden konuşuyorsam eş başkanımız konuşamıyorsa bu suçun sorumluluğu bu ülkeyi yönetenlere aittir. Dün avukat görüşü yapıldı ve Sayın Demirtaş’ın mesajının avukat yoluyla değil posta yoluyla gönderileceği ifade edildi ama bu da gerçekleşmedi. 

AYM KARARINI HATIRLATTI

Eş başkanlarımızın da milletvekillerimizin de siyasi sorumlulukları devam ediyor. Sadece yargıladıkları dosyalardan yargılamaları yapılabilir ama milletvekillerimize fiili bir tecrit uygulamasının hiçbir suretle kabul edilemeyeceğini paylaşmak istiyoruz. Herkes hatırlayacak, yine bu Meclis’in bazı milletvekilleri cezaevindeyken Anayasa Mahkemesi tutukluluklarla ilgili çok net bir karar verdi. Milletvekillerinin tutuklu yargılanamayacağı kararı bugün de geçerliliğini koruyor. Dolayısıyla bugünkü durum Anayasa Mahkemesi’nin yok sayılmasıdır. Kararın görmezden gelinmesidir.

'REKTÖRLÜĞE AKP'Lİ VEKİLİN KARDEŞİ ATANDI'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana alınamayan intikamın sebebi bugün eş başkanlarımız olmak üzere milletvekillerinden çıkarmak istiyorlar. Onların iki satır mesajlarından halen korkuyorlar. Onların posterlerinin asılmasına dahi yasak kararı getiriyorlar. Nasıl bir ülke istediklerini, bizi yaşatmak istediklerini vaat ettiklerini Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili aldıkları karar göstermeye yetiyor. Gerginlik olmasın diye akademisyenler kendi rektörlerini seçerse gerginlik çıkar diye rektör atandı. Bu rektör seçimlere girmemiş bir isim ve bir AKP’linin kardeşi çıktı. 

'KARAMAN VE ADIYAMAN'DAKİ REZALETİ ÖRTMEK İSTİYORLAR'

Kapatılan sivil toplum örgütleri bugün kapıdan dahi içeriye giremiyor. Çok zor şartlarda fedakarca çalışmış derneklerin kapılarına kilit vuruldu. Onların bu kürsüden seslerini duyurmalarının önüne geçildi. Kapısına kilit vurulan derneklerden neden kapatıldığını bilmeyen dernekler var. Hiçbir şikayet yok ama yüzlerce derneğin kapısına mühür vuruldu. İçlerinde yardım dernekleri, çocuk dernekleri var. İstiyorlar ki herkes onların kapılarında dilenci olsun. Ama belli ki bu Karaman’daki, Adıyaman’daki rezaleti örtmek için bu alanda çalışan derneklerden mahrum etmek istiyorlar. Bu ülkede Ensar gibi birinci dereceden ailelere ait kuruluşlar dışında hiçbir sivil toplum örgütüne yaşama hakkı, çalışma hakkı tanıyamayacaklar. 

'ON BİNLER İŞSİZ'

Cumhurbaşkanı ‘OHAL sorun olmuyor, herkes işine gücüne gidiyor’ diyor. Ama on binlerce insanın gidebilecekleri bir iş yerleri yok. Hastalar doktorsuz, öğrenciler öğretmensiz kaldı. Bunun vebali de Cumhurbaşkanı’na gider. 

'ŞIRNAK DİZ ÇÖKMEYECEK'

Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı kaldırıldı gazete “Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı bitti, insanlar evlerine giriyor’ diyorlar ama Şırnak’ta sokak kalmadı, girilecek ev kalmadı. Şırnak’ın 3’te 2’si yok edildi. İnsanların enkazın altında eşyalarını çıkarmasın diye hafriyat dahi şirketler aracılığıyla çıkarıldı. Şırnak diz çökmeyecek, boyun eğmeyecek. Ama Şırnak halkı yaralarını saracaktır, siz sadece gölge etmeyin yeter. 

BY LOCK
Burada bu utanç tablosunda ana muhalefet partisine de çağrıda bulunmak istiyorum. Elinizde By Lock kullananların kimlerin isimleri varsa çıkıp açıklayın. Bir kullanıcılar var, bir de satıcılar var ama satıcıların durumu daha vahim. Belli ki kaset siyasetinin bir parçası olmuşlar onun yüzünden isimlerimiz açıklanırsa ne olur deyip partimize saldırıyorlar. İçişleri Bakanı 2009 yılında ‘Erdoğan’a gününü göstereceğiz, AKP’den insanlarımızı kurtaracağız.’ diyor ama bugün ‘Erdoğan ebedi liderimizdir’ diyor. Yağcılıkta sınır tanımayanlar her devirde kılıçlarını keskin sallarlar ama kendi suçun bastırmak için siyaset yapanların sonu hiç iyi olmadı. 

SEYİT RIZA'NIN MESAJIYLA BİTİRİLDİ

Seyit Rıza ve yol arkadaşlarını anmak istiyorum. Yıl dönümünde Seyit Rıza’yı anmak bugünü anlamak için son derece önemlidir. Bize yaşattıklarınız, yalanlarınız bize ders oldu ama boğun eğmeyişimiz de size dert olsun. Bu manzarada konuşmak zorunda kalmışsam, bu sıralarda tek bir milletvekilimiz, tek bir halkımız, seçmenimiz yoksa bu ayıp sizindir. Eş başkanlarımızı ve milletvekillerimizi bir an önce olmaları gereken yerde; burada görmek istiyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER