HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven tahliye edildi

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in tahliyesine karar verildi. Açlık grevinin 79. gününde olan Güven durumu ağırlaştığı için 21 Ocak Pazartesi günü aile görüşüne çıkamamıştı.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven tahliye edildi
79 gündür açlık grevini sürdüren DTK Eş Başkanı Leyla Güven, hakkında açılan davanın duruşmasında tahliyesine karar verildi. 2 ayı aşkın zamandır açlık grevinde olan Güven geçtiğimiz günlerde 10 kilo kaybettiğini duyurmuştu. Sağlık durumu gittikçe kötüye giden Güven, yürümekte zorlanıyor, mide bulantısı yaşıyor; ışık, koku ve sese karşı hassasiyeti artan tutuklu vekil, sıvı alımında da zorluk çekiyor.

Güven 21 Ocak Pazartesi günkü aile görüşüne çıkamamıştı.

TUTUKLULARIN TALEBİ NE?

Güven ve cezaevlerindeki diğer tutuklular, PKK lideri Abdullah Öcalan’n görüş yasağının kaldırılmasını talep ediyor. 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, geçtiğimiz günlerde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

19 Ocak’ta Diyarbakır’da düzenlenen HDP mitingine gönderdiği mektupta Güven, “Uğruna ölecek bir yaşam gerçeğini soluduğumu ve bu uğurda seve seve ölümü kucaklayacak bir noktada olduğumu belirtiyorum” diyerek, talebi gerçekleşmeyene dek eyleminin süreceği mesajını vermişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2019, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER