Copa America 2019'da gruplar belli oldu

Dünyanın en eski uluslararası futbol turnuvası olan Copa America'da grup kuraları çekildi. Brezilya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek turnuvaya misafir takım olarak Japonya ve Katar da davet edildi.

Copa America 2019'da gruplar belli oldu
  Günay Amerika Futbol Birliği CONMEBOL tarafından düzenlenen ve dünyadaki en eski uluslararası futbol organizasyonu olan Copa America, bu yıl haziran ayında Brezilya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

10 Güney Amerika ülkesi ve misafir takımların katılımıyla düzenlenen turnuvaya bu yıl Brezilya ile özel ilişkileri bulunan Japonya ve 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar davet edildi.

14 Haziran – 7 Temmuz arasında, Brezilya’nın 5 farklı şehrinde düzenlenecek kupada bugün kura çekimi yapıldı. Kura çekimini Brezilya milli takımının eski kaptanı Cafu, Arjantin milli takımının eski kaptanı Javier Zanetti, Uruguay’ın eski kaptanı ve Fenerbahçe’de de bir dönem forma giyen Diego Lugano ve 6 kez FIFA yılın kadın futbolcusu seçilen Brezilyalı Marta gerçekleştirdi.

12 takımın katılacağı turnuvada A Grubu’nda Brezilya, Bolivya, Peru ve Venezuela yer alırken, B Grubu’nda Arjantin, Kolombiya, Paraguay ve Katar, C Grubu’nda ise Uruguay, Ekvator, Şili ve Japonya eşleşti.

Açılış maçının Sao Paulo şehrinde Brezilya ile Bolivya arasında olacağı turnuvayı son olarak Şili kazanmıştı.

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda çeyrek finalde elenen Brezilya, evinde düzenlenecek bu turnuvayı en son 2007 yılında kazanmıştı.

Son iki turnuvada finale yükselmeyi başaran ancak ikisini de kaybeden Arjantin’de ise Messi’nin turnuvaya katılması beklenmiyor. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2019, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER