HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Derecik Devlet Hastanesi'ni meclise taşıdı

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, 5 yıl önce ihaleye çıkartılan ancak yapımı tamamlanamayan 20 yataklı Derecik Devlet Hastanesi ve lojman binasını meclise taşıdı.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Derecik Devlet Hastanesi'ni meclise taşıdı
Hakkari Milletvekili Sait Dede Hakkari ve 2015 yılında yapımı için ihaleye çıkılan 20 yataklı Derecik Devlet Hastanesi ve lojmanların durumu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemi ile TBMM'ye soru önergesi verdi.

Dede önergesinde, Derecik’e 30 Mart 2015 tarihinde 20 yataklı Devlet Hastanesi ve Lojman Binası İnşaatı Yapım işinin ihale edildiğini ancak 5 yıl geçtiği halde işin tamamlanamadığını hatırlattı.

Derecik’in Şemdinli ilçesine 60 kilometre mesafede bulunduğuna dikkat çeken Dede, Derecik’te sağlık hizmetlerinin bir sağlık ocağında temin edildiği, bu durumun da vatandaşı mağdur ettiğini söyledi. 22 bin nüfusu olan Derecik’in 2018 yılında ilçe statüsü kazandığını ve henüz bir devlet hastanesi yapılmamış olmasını eleştiren HDP’li Dede, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti.

* Derecik Devlet Hastanesi’nin 500 gün olan yapım işi teslim süresini hangi gerekçelerle ve kaç defa uzatılmıştır?

* Söz konusu yapım işi uzatımı yüklenici firma tarafından mı talep edilmiştir? Talep gerekçeleri nelerdir?

* 20 yataklı Devlet Hastanesi ve Lojman Binası yapımının ihale teslim süresi dışında kalan 4 yıl içerindeki toplam maliyeti ne kadardır? Kamu malının zarara uğratılması yönünde bir inceleme başlatılmış mıdır?

* 2015 yılından bu yana Derecik ilçesinde acil tıbbi müdahaleden yoksun olmaktan kaynaklı hayatını kaybeden yurttaş sayısı kaçtır?

* Yüklenici firmaya yönelik ödeme planları nasıl gerçekleşmiştir? Ne kadar ödenmiştir?
Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2020, 19:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER