HDP İstanbul il binasına silahlı saldırı

HDP İstanbul il binasının önünde 7 el ateş edildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. İstanbul Valiliği olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

HDP İstanbul il binasına silahlı saldırı
HDP İstanbul il binasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. İl örgütü tarafından yapılan açıklamada, olayda yaralanan kimse olmadığı bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı.

HDP tarafından yapılan açıklamada bugün saat 15.00 dolaylarında il binasına saldırı gerçekleştirildi. Polis olayla ilgili inceleme başlatırken HDP İstanbul İl Örgütü saldırı hakkında şu açıklamayı yaptı: “Söz konusu saldırıda 7 el ateş edilmiştir. Saldırıda şans eseri kimse yararlanmazken olay yeri inceleme ekipleri il binamızda tespitte bulunmaktadır. Çeteler eliyle parti binalarımız bu tür saldırılara daha önce de maruz kaldı. Bu saldırıyla yöneticilerimiz, partililerimiz ve halkımız korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir. Bu faşist ve çeteci saldırılar karşısında demokratik tepkimizi sonuna kadar kullanacağız.”

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği HDP binasına yönelik saldırının ardından açıklama yaptı. Açıklamada, “Bugün saat 15.00 sıralarında Beyoğlu ilçemizde HDP İl binasının da bulunduğu sokakta M.S.H adlı şüpheli şahıs tarafından silahla havaya ateş açılmıştır. Şüpheli şahıs Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2020, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER