HDP kongreye gidiyor: İlk aday Musa Kalkan

HDP'nin 23 Şubat'ta yapılacak kongresiyle mevcut Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin bir dönem daha görevi devam ettirmesi bekleniyor. İlk adaylık başvurusunu ise eski Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan yaptı. Alkan, "Partide değişim gerekiyor" dedi. HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay: “Partimiz çoğulcu ve demokratik bir parti. Herkes aday olabilir."

HDP kongreye gidiyor: İlk aday Musa Kalkan
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 23 Şubat’ta yapılacak 4. olağan kongresine hazırlanıyor. Kongre öncesi ilk adaylık başvurusunu eski Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan yaptı.


Aralarında önceki dönem eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu çok sayıda milletvekili ile belediye başkanının cezaevinde olduğu ve belediyelerine atanan kayyımlar nedeniyle zorlu bir siyasi süreçten geçen HDP, kongreyle birlikte “yeni bir demokratik siyaset tarzını’ ortaya koymayı amaçlıyor.

‘TÜRKİYE PARTİSİ’ VURGUSU ‘DEMOKRASİ İTTİFAKI’ HEDEFİ

4. Olağan Büyük Kongre öncesinde bölge toplantılarını, kadın ve gençlik konferansını tamamlayan HDP, 24-25 Ocak tarihlerinde Ankara’da iki gün süren ‘3’üncü Büyük Konferans’ını da gerçekleştirdi. “Daha güçlü HDP, daha güçlü mücadele” sloganı ile yapılan konferansta, HDP’nin kongrede ortaya koyacağı ‘yol haritası’ ve ‘mücadele stratejisi’ de belirlendi. ‘Türkiye Partisi’ vurgusunun yeniden yapılacağı kongrede HDP, ‘demokrasi ittifakını’ da güçlendirmeyi amaçlıyor.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

HDP’nin büyük kongre öncesi yaptığı konferansların tamamlanmasıyla eş genel başkanlık, 100 kişilik Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu’nun belirlenmesi için de başvuru süreci başladı. Kulislerde mevcut eş başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin bir dönem daha eş genel başkanlık görevini yürüteceği ifade ediliyor. Ancak yine de son kararı başvuruların değerlendirileceği ‘mutabakat komisyonu’ verecek. Buldan ve Temelli’nin yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken HDP eski Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan, 23 Şubat’ta yapılacak 4. Olağan Büyük Kongrede eş genel başkan adayı olduğunu açıkladı.

ALKAN: PARTİDE DEĞİŞİM OLMASI GEREK

“Büyük değişim iç dinamizmin güçlenmesi ile olur” diyerek yola çıktığını ifade eden Musa Alkan şöyle konuştu: “Büyük değişim, iç dinamizmin güçlenmesi ile daha etkin bir siyasetin gelişmesi ve toplumsal demokratik bir mutabakatın oluşması için çalışacağız. Partide değişimin olması gerektiğine inanıyoruz. Kutuplaşan ve daralan siyaseti aşmak ve toplumsal bütünleşmeyi sağlamak gerektiğini inanıyorum. Türkiye siyasetinde ana muhalefet yapacak durumdayken bugün maalesef birçok noktada zayıf kaldığımız durumlar var. Politika gereği bu inançla yola çıkarak HDP Eş Genel Başkanlığına aday oluyorum.” Başvuru dilekçesini HDP Genel Merkezine gönderdiğini belirten Alkan, gelen başvuruların partinin mutabakat komisyonunda değerlendirileceğini söyledi.

KUBİLAY: ŞU ANA KADAR TEK BAŞVURU VAR

HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay da kongre hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti. Şua ana kadar Musa Alkan haricinde bir adaylık başvurusunun olmadığını ifade eden Kubilay, HDP’nin demokratik ve çoğulcu bir yapısı olduğunun altını çizerek, herkesin aday olabileceğini ifade etti. Kubilay, söz konusu başvuruların partinin mutabakat komisyonu tarafından inceleneceğini ve ardından karar verileceğine dikkat çekti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2020, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER