'HDP'nin oylarının Allah belasını versin' sözüne yanıt geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin "HDP'nin oylarının Allah belasını versin" sözlerine HDP'den yanıt geldi. Parti Sözcüsü Ebru Günay "bela okuduğunuz halk sandıkta selânızı okuyacak" dedi.

'HDP'nin oylarının Allah belasını versin' sözüne yanıt geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin Kayseri'de yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamalar yaptığı sırada HDP için, "Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin" ifadelerini kullanmasına tepki geldi.

Özhaseki, Kayseri'de Melikgazi Belediyesi'nin dün düzenlediği bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, "HDP'yi her fırsatta söylemeliyiz. Bir gün olsun Mecliste PKK'ya 'lanet olsun' diyemediler. 'Biz teröre karşıyız, iki taraf da silah bırakmalıdır' diyorlar. Biz bunları biliyoruz. Ana muhalefet de bunların sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Genel Başkanları beyanat veriyor, '13 askerimizin katili Cumhurbaşkanıdır.' Allah seni ıslah etsin. Ne olur bir gün PKK'yı kınasan. '3 tane oy alacağım' diye bu adamlara yaltakçılık yapmasan. Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin. Bunları her fırsatta söylemeliyiz. Yoksa doğruları konuşmuş olmayız. Bu topraklarda fitne bitinceye kadar temizlik sürecek" dedi. 

HDP'DEN YANIT GELDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin bu sözleri üzerine HDP'den yanıt geldi. Parti Sözcüsü Ebru Günay, sosyal medya hesabı üzerinden verdiği yanıtında şunları söyledi: "Sorumlusu olduğunuz ölümlerin daha acısı taze iken hesap vermek yerine bir halka, 6 milyon seçmene beddua okumak... Ne derseniz deyin herkes gerçeğin farkında, bela okuduğunuz halk sandıkta selânızı okuyacak, gideceksiniz. Ayrıca bir halka beddua okumak kimsenin haddi değildir!"

HDP'li siyasetçi Sırrı Sakık da Özhaseki'ye tepki gösterdi. Sakık sosyal medyada yaptığı açıklamada, "E tabi yaran ağır. Malum, Ankara seçimlerinde kaybının sebebi HDP oylarıdır. Dua edecek değilsin ya. Bizden de siyaset hayatına El Fatiha..." dedi. / DUVAR

 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER