HDP'den HÜDA PAR'la ittifak teklifine ret

'Kürdistani seçim ittifakı' adı altında bir araya gelen beş partinin HÜDA PAR'ın da içinde yer alacağı ittifak teklifine HDP'nin olumsuz yanıt verdiği kaydedildi.

HDP'den HÜDA PAR'la ittifak teklifine ret
HDP’nin beş farklı Kürt partisinin oluşturduğu Kürdistani seçim ittifakının, seçimlerde HÜDA PAR ile ittifak teklifine olumsuz yanıt verildiği belirtildi.


Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre
 HDP, bir yandan sol ve sosyalist gruplarla Kürt parti ve grupları ile seçim ittifakına yönelik görüşmeler yürütüyor. Görüşme trafiği sürerken, Kürdistan Sosyalist Partisi, Kürdistan Özgürlük Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur, Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye ve Azadi Hareketi’nin oluşturduğu Kürdistani seçim ittifakı hem HDP’ye hem de HÜDA PAR’a seçim ittifakı yapma teklifi götürdü. HDP teklifi hemen reddetmedi ve parti organlarında konuyu değerlendireceği yanıtını verdi. 

HDP’nin HÜDA PAR ile ittifak yapabileceği yönündeki haberler basına yansıyınca parti tabanından tepkilerin yükseldiği belirtiliyor. Parti içindeki sol ve sosyalist bileşenler de HÜDA PAR ile ittifaka olumsuz görüş bildirdi.

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin dünkü HÜDA PAR ile ittifakın söz konusu olamayacağını açıklamasının ardından Kürdistani seçim ittifakına “HÜDA PAR’ın içinde yer alacağı bir ittifaka partinin hazır olmadığı” belirtilerek olumsuz yanıt verildi.

HDP’nin diğer 5 partiyle ittifak görüşmelerini sürdürdüğü, anlaşma sağlanması durumunda partilerin adaylarının HDP listesinden seçime gireceği ifade ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2018, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER