HDP'den YSK'ya Demirtaş için tahliye başvurusu

HDP, Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın seçimin demokratik ve eşit koşullarda gerçekleşmesi için kampanya sürecinde serbest bırakılması talebiyle YSK'ya başvuru yapmaya hazırlanıyor.

HDP'den YSK'ya Demirtaş için tahliye başvurusu
HDP, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için Selahattin Demirtaş’ı bugün İstanbul ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak yapılacak etkinlikle aday ilan edecek. Diyarbakır’da yapılacak etkinliğe, ittifak görüşmeleri sürdürülen Kürt partilerinin, İstanbul’daki etkinliğe ise sol ve sosyalist partilerin davet edildiği belirtildi. Demirtaş’ın adaylığı ilgili HDP Meclis Grubu kararı ise yarın YSK’ye iletilecek.

Demirtaş’ın adaylığının ilanıyla birlikte kampanya süreci de resmen başlayacak. HDP’de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri kampanyasının eşgüdümlü olarak yürütüleceği, her iki kampanyanın birbirini tamamlayacağı kaydediliyor.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre HDP, Demirtaş’ın cezaevi koşullarına dikkat çekerek, seçimin demokratik ve eşit koşullarda gerçekleşmesi için kampanya sürecinde serbest bırakılması talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Demirtaş, serbest bırakılmazsa kampanyasını avukatları aracılığıyla kamuoyuna duyuracağı mesajlarla yürütecek. Bu kapsamda avukatlarla Kampanyanın yürüteleceği ana mecraların başında sosyal medya gelecek.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2018, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER