HDP'li Altan Tan'a hapis cezası verildi

HDP milletvekili Altan Tan'a 2 yıl hapis cezası verildi. Kararı Gazete Duvar'a değerlendiren Tan, "Tabiri caizse öksürseniz 'bu suçtur' diyorlar" dedi.

HDP'li Altan Tan'a hapis cezası verildi
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’a, Şanlıurfa 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmakta olduğu davada 2 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verdi.

FEZLEKE DAVAYA DÖNÜŞMÜŞTÜ

Tan hakkında 21 Mart 2012 tarihinde Şanlıurfa’da düzenlenen Newroz festivalinde yaptığı konuşmada, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan hazırlanan fezleke, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından davaya dönüşmüştü.

‘ÖKSÜRSEK SUÇ DİYORLAR’

Altan Tan cezanın açıklanmasının ardından Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, “Urfa Newrozundaki konuşmamdan ötürü bir ceza verilmiş. Konuşmalarım gayet demokratik ve şiddet içermeyen bir konuşmaydı. Ama ne yazık ki öyle bir noktaya geldiler ki tabiri caizse öksürseniz bu suçtur diyorlar. Kararı doğru bulup tasnif etmek mümkün değil. Böyle kararların ülkeye bir yararı yok” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını da değerlendiren Tan, CHP’nin başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü de şöyle değerlendirdi: “Tutuklamalar toplumu kutuplaştıran, toplumu huzursuz eden hareketlerdir. Adliyenin mutlaka adil olması gerekir. Adı üzerinde adalet. Eğer adalet adil olmazsa, herkese eşit mesafede olmazsa ve siyasallaşırsa ülkenin çivisi çıkar. İnşallah hayır sahibi biri gelir bu çivileri doğru bir şekilde yerine çakar. Ankara İstanbul yürüyüşü sivil bir eylemdir. Parti flaması olmadan, ideolojik sloganlar olmadan sadece ‘Adalet’ isteme tavrıyla yola çıkılması doğrudur. Bu yürüyüşün sivil kalması lazım. Sivil kaldığı müddetçe ve herkesi kuşatan bir söylemle devam ederse destekler de artacak.” 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER