HDP'nin yeni Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş

HDP’nin 4. Olağan Kongresinin ardından HDP Meclis Grup yönetiminde de değişime gidildi. TBMM Başkanvekilliği için HDP Urfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş belirlenirken iki dönemini tamamlayan HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan yerine Meral Danış Beştaş yeni grup başkanvekili oldu.

HDP'nin yeni Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş
HDP’nin 4. Olağan Kongresi’nde 100 kişilik Parti Meclisi yüzde 80 oranında değişti. Bu değişim Parti Meclisi üyeleri arasından seçilen 29 kişilik MYK’ya da yansıdı. HDP MYK’ya yaklaşık 20 yeni isim katıldı. HDP’nin parti organlarındaki seçimlerin ardından Meclis grubu yönetiminde de değişime gidildi.

HDP’nin TBMM Başkanvekili Mithat Sancar’ın Eş Genel Başkan seçilmesinin ardından HDP Meclis grubu yeni Meclis Başkanvekilini belirlemek için toplandı. Toplantıda HDP’nin TBMM Başkanvekili olarak HDP İnanç Komisyonu Başkanı, Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş belirlendi.


ŞAHIS DEĞİL KENT TERCİH EDİLDİ

İlahiyatçı Erdoğmuş, Elâzığ, Kilis ve Diyarbakır’da İl Müftülüğü yaptı. 25 ve 26. Yasama Döneminde Diyarbakır Milletvekili seçilen Erdoğmuş Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu ve Çevre Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

Erdoğmuş, ilk mesajında “HDP yönetimi bir şahıs değil, tercihini bir kentten yana kullandı. Seçilen Urfa” dedi. Urfa’nın kültürel, tarihi, sosyal ve siyasi kimliğine, çok kültürlü yapısına dönük partinin bir takdir yetkisi kullandığını belirten Erdoğmuş kentin çok kültürlülüğüne dikkat çekti.

HDP’nin Meclis Başkanvekili olarak belirlediği Erdoğmuş’un adı Meclis Başkanlığına bildirildikten sonra Genel Kurul’da okunmasının ardından göreve başlayacak.

KURTULAN YERİNE BEŞTAŞ

HDP Grup yönetiminde de değişime gidildi. İki dönemdir HDP Grup Başkanvekilliği görevini yapan Fatma Kurtulan ayrılırken yerine HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş yeni grup başkanvekili olarak belirlendi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2020, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER