'Hesaplaşmaları geride bırakıp yeni başlangıç yapma zamanı'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "Karadelik haline gelen Varlık Fonu'nu kapatacağız. Kamu İhale Kanunu'nu da tümüyle yenileyeceğiz" dedi. Babacan, eski kavgaları bir kenara bırakıp yeni bir başlangıç yapma çağrısında bulundu.

'Hesaplaşmaları geride bırakıp yeni başlangıç yapma zamanı'

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidara gelmeleri halinde Varlık Fonu'nu kapatacaklarını ve ihale yasasını değiştireceklerini söyledi. Babacan, "Yeni bir başlangıç" çağrısı yaptı.

Partisinin 1. Olağan Gaziantep İl Kongresi'nde konuşan Babacan, "Güçlendirilmiş parlamenter sistemle meclisimizi kuvvetlendirip gerçek anlamda bir hukuk devleti inşa edeceğiz. İfade ve basın özgürlükleri başta olmak üzere tüm özgürlükleri tesis edeceğiz" dedi.

'KHK UTANCINA SON VERECEĞİZ'

Babacan, her türlü ayrımcılığın karşısında olduklarının altını çizerek şunları söyledi:

Yargıyı tarafsız ve bağımsız hale getirip sade ve sadece halkımız için karar vermesini sağlayacağız. Mahkemelerimize diyeceğiz ki, "değerli savcı ve hakimlerimiz, evrensel hukuka ve anayasamıza bakın, vicdanınızın sesini dinleyin, acil ve hızlı şekilde kararınızı alın" diyeceğiz. DEVA Partisi olarak taahhüt ediyoruz ki iktidarımızda, savcı ve hakimlere talimat telefonları gitmeyecek.

Savcı ve hakimlerimize notlar, pusulalar gitmeyecek ama tabi ki böylesine bir bağımsızlık alanında da yargımızın gerçek anlamda tarafsız çalışmasını beklemek de en önemli önceliğimiz olacak.

Kararnamelerle devleti yönetmeyeceğiz. Bu ne demek? Bu KHK utancına son vereceğiz. Bir kararname yayınlanıyor ve tek bir imza atılan bu kararname, kanun hükmünde. Yani TBMM'ye ait olan yetkiyi alıyor ve tek bir imzayla bu KHK diyerek yayınlayıp geçiyorsunuz. Biz buna son vereceğiz.

Karadelik haline gelen Varlık Fonu'nu kapatacağız. Kamu İhale Kanunu'nu da tümüyle yenileyeceğiz.

'PROBLEM SİZDE Mİ KOMŞUDA MI'

Hükümete dış politika konusunda da eleştirilerde bulunan Babacan, "Dış politikada ülkemiz ve halkımızın çıkarlarını en ön plana koyacağız. Şu andaki durum ülkenin kaderi değil. Şöyle düşünün, dünyada 200 kadar ülke var. 200 daireli bir sitede oturduğunuzu düşünün ve diyorsunuz ki apartmanınızda oturanların hepsi size düşman. Şimdi problem acaba sizde mi yoksa 199 tane komşuda mı? Bunu düşünmek lazım" diye konuştu.

'BU TOPRAKLARIN İNSANI BİRBİRİNİ SEVİYOR'

Gaziantep'ten Urfa'ya geçerek burada da partisinin il kongresine katılan Babacan, depremin bu toprakların insanının birbirini çok sevdiğini yine gösterdiğini söyledi. Babacan şöyle devam etti: 

Yaşadığımız bu acı deprem felaketi bize bir şeyi tekrar gösterdi. Haber gelir gelmez, ülkemizin dört bir yanından tüm toplum kesimlerinden herkes seferber oldu, afet bölgesine akın etti. Oteller, pansiyonlar kapılarını açtı, insanlar sokaklarda ellerinden ne gelirse yapmaya başladı. Çünkü bu toprakların insanı, kimliği ne olursa olsun; kökeni, inancı, görüşü ne olursa olsun; birbirini çok seviyor. Başkasının acısını kendi acısı sayıyor. Elini uzatmaktan çekinmiyor.

TÜRKİYE'NİN YÜZÜNÜ YARINA ÇEVİREBİLİRİZ

Artık eski hesaplaşmaları, kavgaları arkada bırakıp, yeni bir başlangıç yapmanın zamanı geldi. Kavgalar, hesaplaşmalar hiçbir sorunumuza çare olmadı. Geçmiş, doğruları ve yanlışlarıyla, içinden geçtiğimiz ortak geçmişimizdir. geçmişi değiştiremeyiz. Hiçbirimiz geçmiş üzerinde uzlaşmak zorunda da değiliz. Ama geleceğin ipleri elimizde. Yarınları, hepimizin ortak yarını yapabiliriz. Türkiye’nin yüzünü geçmişten bugüne ve yarına çevirebiliriz. Kimliği, inancı, ideolojisi her ne olursa olsun herkesi, özgürlük, hak, adalet, demokrasi, ehliyet, fırsat eşitliği, hesap verebilirlik ilkeleri etrafında yeni bir toplumsal sözleşme yapmaya davet ediyoruz. Artık, konuşmaktan, fikirlerden, farklı kimliklerden, dünyadan, gelecekten korkmayan cesur, özgür ve zengin bir Türkiye istiyoruz. İstiklal Marşı’nın girişinde söylendiği gibi; Korkma Türkiye!

'KANAL İSTANBUL PARASINA GÜNEYDOĞU'DA HER YERE SU GÖTÜRÜLÜR'

Yıllardır GAP dedi bu ülke, hâlâ tamamlanamadı. Özellikle sulama ayağı hala eksik. Burada sulama kanallarına ihtiyaç varken, sürekli Kanal İstanbul’u duyuyoruz. Bir Kanal İstanbul parasına Güneydoğu Anadolu’da suyun götürülmediği bir karış toprak kalmaz. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER