Hakkari Valiliği: Şerali Dereli evinde öldürülmedi

İran sınırındaki Duranlar (Awyan) köyünde evinin yakınında atlarını ahıra yerleştirirken öldürüldüğü iddia edilen Şerali Dereli ile ilgili Hakkâri Valiliği açıklama yaptı. Valilik açıklamasında Şerali Dereli'nin kalabalık bir gruba yapılan operasyon sırasında öldüğü ileri sürüldü.

Hakkari Valiliği: Şerali Dereli evinde öldürülmedi

Yüksekova ilçesinin Duranlar (Awyan) köyünde 29 Ekim'de atlarını ahıra koymak isteyen Şerali Dereli'nin askerler tarafından açılan ateş sonucu öldürüldüğü iddia edilmişti. Hakkari Valiliği Şerali Dereli'nin kalabalık bir gruba yapılan operasyonda öldürüldüğünü ileri sürdü. 

 İran sınırına yaklaşık 7 km mesafede yürütülen operasyon sırasında 10 kilogram metamfetamin ele geçirildiği belirtilen Hakkari Valiliği'nin açıklamasında, "Karşılaşılan gruba yönelik yapılan tüm 'DUR' ihtarlarına uyulmaması ve gece karanlığından yararlanarak kaçmaya başlanılması üzerine ilgili mevzuat çerçevesinde güvenlik birimlerimizce müdahalede bulunulmuştur. Olay yerinde yapılan arama tarama faaliyetinde daha önceden “uyuşturucu/uyarıcı madde imalatı ve ticareti” suçundan kaydı bulunan Ş.D.’nin hayatını kaybettiği görülmüş olup, konuyla ilgili olarak gerekli soruşturmalar devam etmektedir" denildi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER