Heykeltıraştan CHP önünde alacak protestosu

İzmir Karabağlar Belediyesi’nden alacağını tahsil edemediğini söyleyen heykeltıraş CHP Genel Merkezi önünde kendisini yakmak istedi.

Heykeltıraştan CHP önünde alacak protestosu
İzmir Karabağlar Belediyesine yaptığı proje kapsamında alacaklarını tahsil edemediğini ileri süren heykeltıraş Ragıp Çiçen, CHP Genel Merkezi önünde kendisini yakmak istedi.


Görgü tanıklarının anlatımına göre, kendi aracıyla CHP’nin Söğütözü’ndeki genel merkez binasına gelen Çiçen hızla araçtan inerek yanındaki benzin dökülen bezi yakıp Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediğini söyledi. Bu durumu fark eden parti görevlileri hızla müdahale etti. Heykeltraşın elindeki yanmaya başlayan bez yangın tüpüyle söndürüldü.

Müdahaleye karşın üzerine ve çevreye benzin dökmeye devam eden Çiçen, daha sonra güvenlik görevlileri ve korumalar tarafından etkisiz hale getirildi. Bir süre bina önünde bekletilen Çiçen önce gelen ambulansta sağlık kontrolünden geçirdi, ardından ifadesi alınmak üzere Çankaya Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

36. Olağan Kurultay hazırlıkları süren CHP’de bu olay “provokasyon” olarak nitelendirildi. Bu nedenle bazı partililer heykeltıraşa tepki gösterdi.

Daha önce basına yansıyan haberlere göre aynı kişi Mayıs 2016’da Antalya Havalimanı’nda CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yanına giderek elindeki dosyayı uzatıp, “Benim hayatımı mahvettiniz” demişti. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2018, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER