Hollanda: Çavuşoğlu tehdit etti, Kaya haber vermedi

Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders'ten Türkiye'ye: Neden bizi yaptırım uygulamakla tehdit ettiklerini gerçekten anlamıyorum. Aldığımız önlemler açısından bir alternatifimiz yoktu.

Hollanda: Çavuşoğlu tehdit etti, Kaya haber vermedi

Hollanda, Türkiyeli bakanların referandum etkinliklerinin engellenmesi nedeniyle patlak veren diplomatik krizde tezlerinden geri adım atmıyor. Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, “Neden bizi yaptırım uygulamakla tehdit ettiklerini gerçekten anlamıyorum” dedi. Şimdiye kadar aldığımız önlemler açısından bir alternatifimiz yoktu. Ama tabii ki en önemlisi bir noktada bu gerginliğin azalmasını umuyoruz” dedi.

‘ÇAVUŞOĞLU TEHDİT ETTİ, KAYA HABER VERMEDİ’

Avrupa Parlamentosu’nda Hollanda milletvekili Emine Bozkurt ile birlikte Hollanda’nın ‘s-Hertogenbosch şehrinde düzenlenen Hollanda Türk Kadınlar Birliği’nin yemeğine katılan Koenders, gerilime dair şu ifadeleri kullandı: “Biz Çavuşoğlu’nun konsolosluk binasında ya da Türk hükümetine ait başka bir binada buluşması gibi bir çözüm bulmaya çalışırken, büyük bir yaptırım tehdidi geldi. Bu çok talihsizdi. Bu yüzden iniş haklarını kaldırdık, sonra birden bire hiçbir izin almadan ya da başka bir hakkını kullanmadan başka bir bakan geldi. Bu çok riskliydi.”

‘YAPTIRIM TEHDİDİNİ ANLAMIYORUM’

Koenders, “Neden bizi yaptırım uygulamakla tehdit ettiklerini gerçekten anlamıyorum. Şimdiye kadar aldığımız önlemler açısından bir alternatifimiz yoktu. Ama tabii ki en önemlisi bir noktada bu gerginliğin azalmasını umuyoruz” dedi.

‘NAZİZM VE SREBRENİTSA KABUL EDİLEMEZ’

BBC Türkçe’ye konuşan Koenders, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Biz Hollanda’yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız” sözlerine de atıfta bulunarak, “Özellikle Almanya ve Holllanda’ya karşı Erdoğan’ın sözlerine bakarsak kullanılan dilde gerginliğin arttığını gördük. Tabii ki bizim için Nazizm ve Srebrenitsa katliamıyla ilgili söylenenler, ki tamamen yanlış, doğru değil, kabul edilemez” dedi. (Kaynak: BBC Türkçe)

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER