İBB Meclisi olağanüstü toplanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinin, olağanüstü toplantı başvurusu kabul edildi. Toplantıda korona virüsü salgını nedeniyle sosyal yardımların artırılması görüşülecek.

İBB Meclisi olağanüstü toplanıyor
İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinin olağanüstü toplantı başvurusunu kabul etti.


Valiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Meclisinin ‘Olağanüstü Toplantıya Davet Edilmesi’ için Valiliğimizden izin talebinde bulunmuştur. Söz konusu talep; ‘Sağlık tedbirleri ve Sosyal mesafeye uyulması kaydıyla’ Valiliğimizce uygun bulunmuştur” denildi.

Korona virüsü tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle  belediye meclis toplantıları 3 ay ertelenmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde meclisi salgın nedeniyle sosyal yardımların iki katına çıkartılması ve borçlanma yetkisi gündemiyle olağanüstü toplantıya çağıracağını açıklamıştı.

İmamoğlu, “2020 yılı için 374 milyon lira olarak belirlediğimiz sosyal yardım bütçesini 775 milyona kadar çıkaracağız. Daha da üst seviyelerde olacak ihtiyacı karşılama adına da olağanüstü meclis hazırlığımız var” demişti.

Toplantı gündemin ve toplantı gününün yarın belirlenmesi bekleniyor. Toplantı önümüzdeki hafta Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde yapılması planlanıyor.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2020, 21:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER