İçişleri : '100 bin polis oy kullanacak' iddiası doğru değil

İçişleri Bakanlığı İstanbul'a şehir dışından getirtilecek 100 bin polisin oy kullanacağına iddialara ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, açıklamasında iddiaların asılsız olduğunu belirtildi.

İçişleri : '100 bin polis oy kullanacak' iddiası doğru değil
İçişleri Bakanlığı’nın ikamet zorunluluğu olmaması rağmen 100 bin polisin İstanbul’da 23 Haziran’da yapılacak belediye seçimlerinde oy kullanacağı iddialarını yalanladı.


İçişleri Bakanlığı sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada kasıtlı olarak servis edilen ikamet zorunluluğu olmaması nedeniyle 100.000 polisin İstanbul’a getirilerek oy kullandırılacağına ilişkin gerçek dışı paylaşımların yanıltıcı bir algı oluşturmaması adına, gerçek durumun kamuoyu ile paylaşılmasına ihtiyaç duyulmuştur” ifadelerini kullanıldı.

YSK’nin seçmen listelerinde güncelleme yapılmayacağına yönelik kararı hatırlatan açıklamada, 31 Mart’taki yerel seçimlerde tüm Türkiye’de toplam 6 bin 449 kişinin görevlendirildiği ifade edildi.

Açıklamada, “Son 10 seçimin tamamında yapılan geçici görevlendirmenin toplamı iftira edilen rakamın yarısına bile ulaşmadığı göz önüne alındığında yapılan paylaşımların ne kadar gerçek dışı, kasıtlı olduğu kolayca anlaşılacaktır” denildi.Bakanlık açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Mart Mahalli İdareler Seçimleri için seçmen listeleri, ‘Adrese Dayalı Nüfus Sistemi Kayıtları’na dayanılarak hazırlanıp, 4 Ocak 2019 tarihinde askıya çıkarılmış, gelen itirazlar değerlendirilerek seçime katılacak her siyasi partiye de gönderilerek 31 Ocak tarihi itibarıyla kesinleştirilmiştir. Seçimlerin yenilenmesi gereken yerlere ilişkin Yüksek Seçim Kurulunun almış olduğu 1683 sayılı kararda seçmen listelerinde güncelleme yapılmayacağı net bir şekilde ifade edilmiştir. Ayrıca 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idare seçimleri kapsamında Bakanlığımızca tüm Türkiye’de kolluk görevlisi olarak jandarma ve emniyet teşkilatlarından yapılan geçici görevlendirme sayısı 6 bin 449, son 10 seçimin tamamında yapılan geçici görevlendirmenin toplamı iftira edilen rakamın yarısına bile ulaşmadığı göz önüne alındığında yapılan paylaşımların ne kadar gerçek dışı, kasıtlı olduğu kolayca anlaşılacaktır.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2019, 19:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER