İçişleri Bakanlığı'nın İBB raporu savcılıkta

İçişleri Bakanlığı'nın İBB'de işe alınan personelin, işe girişine yönelik hazırladığı raporun Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildiği açıklandı.

İçişleri Bakanlığı'nın İBB raporu savcılıkta

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezası almasının ardından İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alımlarla ilgili hazırladığı raporu Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu Cumhuriyet Başsavcılığımızın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmiştir" denildi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu dün katıldığı canlı yayında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) terör soruşturması açıldığını ve bu soruşturma kapsamında 578 sayfalık bir rapor hazırladığını, savcılığın da yaklaşık 500 sayfalık bir iddianame hazırlayarak teslim ettiğini duyurmuştu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da, "Bize gelen duyumlara göre geçen pazartesi günü 500 küsür sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil. Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsür sayfalık raporu inceleyecek. İki seçenek var. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da evet suç unsurları var diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak" demişti.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı, İBB ile bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönünde iddiaların soruşturulması için özel teftiş başlatıldığını açıklamıştı.

Konuya ilişkin İBB'den yapılan açıklamada ise, "Terör bağlantılı kişiler kamu kurumlarında iş buluyorsa, sorun belediyenin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı'nındır. Bakanlık elindeki bilgileri İBB ile paylaşmalı" denilmişti.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2022, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER