İddia: 'Irak Türkiye'ye karşı mevzilerini güçlendirdi'

Irak'ın, Türk birliklerinin ülke sınırından daha fazla içeri girmesini engellemek için sınırdaki askeri mevzilerini güçlendirdiği öne sürüldü.

İddia: 'Irak Türkiye'ye karşı mevzilerini güçlendirdi'
Türkiye ordusunun Irak’ın kuzeyinde PKK’ye karşı düzenlediği operasyonlar sürerken, Irak askeri birliklerinin, Türkiye sınırındaki mevzilerini güçlendirdiği öne sürüldü. Associated Press haber ajansının, Iraklı yetkililere atıfta bulunarak verdiği haberinde son iki haftadır PKK’ye yönelik hava operasyonlarını artıran ve bölgeye komando sevkıyatı yapan Türk birliklerinin Irak sınırından daha fazla içeri girmesini engellemek için bu adımın atıldığını bildirdi.


Türk ordusunun Irak sınırları içinde PKK ile mücadele kapsamında en az 12 karakol oluşturduğu kaydedilen haberde, Türk savaş uçaklarının hava saldırılarında 6 Iraklı sivilin hayatını kaybettiği yolundaki suçlamalara yer verildi.

Haberde Türk birliklerinin karakollarının sınırın 15 ve 9 kilometre içindeki Zaho ve Dohuk kasabaları etrafından olduğu bildirildi.

AP, Irak birliklerinin, 245 kilometre uzunluğundaki sınırın korunması ve sivillerin korunması amacıyla iki karakol oluşturduğunu duyurdu. (Kaynak: Euronews)

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2020, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER