Havai Fişek Fabrikası ile ilgili soruşturma başlatıldı

Havai fişek fabrikasındaki patlama ile ilgili soruşturma başlatıldı. Patlamada, 4 işçi öldü, 108 işçi yaralandı ve 3 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Havai Fişek Fabrikası ile ilgili soruşturma başlatıldı
İçişleri Bakanlığı, Sakarya Hendek’te Havai Fişek Fabrikası’nda meydana gelen patlamayla ilgili olarak idari soruşturma başlatıldığı ve bu kapsamda 1 Mülkiye Başmüfettişi, 1 Polis Başmüfettişi, 1 Jandarma Müfettişi görevlendirildiği duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında büyük bir patlama gerçekleşti. Patlama sesi kentin birçok noktasından duyulurken içerideki işçilere ulaşılmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “1’i ağır 74 yaralı mevcut. Vefat sayısı ise 2” dedi. Ancak daha sonra ölü sayısı dörde, yaralı sayısı 97’ye yükseldi.

Hendek Yukarıçalıca köyü mevkisindeki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’ndaki patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı, bazı kişiler deprem gibi sallantı olduğunu belirtti. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

AFAD’ın Hendek bölgesindeki deprem kayıt cihazlarına göre, ilk patlama 11:05’te olmak üzere saat 11:15 ve 11:18’de üç güçlü patlama kaydedildi.

İlk patlama havai fişeklerin sevkiyatı sırasında dışarıda sayım yapıldığı anda gerçekleşti. Patlama aşırı sıcakta dışarıda bekleyen havai fişeklerin ısınması ile gerçekleşti. Bu patlamanın ardından yangın çıktı. Patlama sırasından işçilerin bir kısmı dışarıda büyük bir kısmı içeride bulunuyordu.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ilk olarak “Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 arası insan var ama patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şu anda söndürme çalışması tamamen sona erdi. 7 kişilik bir kaybımız var, 4’ü vefat. 3’ünü de arama tarama çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

3 İŞÇİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 

Son bilgilere göre, 4 işçi öldü, 108 işçi yaralandı ve 3 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2020, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER