İl il yeni kısıtlamalar: Koronada 'normalleşme' zor

Korona virüsünde illere göre normalleşme kararları beklenirken yeni kısıtlama kararları geliyor.

İl il yeni kısıtlamalar: Koronada 'normalleşme' zor

Koronada 'normalleşme' tartışılıyor ancak vaka sayılarında artış yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın her 100 bin kişideki vaka sayılarını açıklaması ile birlikte 'yerinde karar dönemi' kapsamında bir çok ilde hıfzıssıhha kurulları yeni kısıtlama kararları aldı. İl il gelen son kısıtlama kararları şöyle:

KARABÜK

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu sinema salonlarının faaliyetlerinin durdurulması kararının 1 Mart 2021'de sona ereceği hatırlatılarak bu kısıtlamanın 1 Nisan 2021'e kadar uzatıldığı belirtildi.

SAKARYA

Şehir genelinde kız isteme, düğün, nikah gibi etkinliklerin yanı sıra tüm spor salonlarının faaliyetlerinin 1 Mart'tan itibaren 15 gün süreyle yapılmaması kararlaştırıldı. Sinema salonlarının faaliyetlerine verilen ara da 1 Nisan'a kadar uzatıldı.

MUĞLA/BODRUM

Bodrum'da, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla sahil bantları, park, mesire ve ören yerleri ile piknik alanlarında sandalyede veya yere oturarak piknik yapmak yasaklandı. Kararın ardından sahil kenarlarına bant çekilerek uyarı yazısı asıldı.

OSMANİYE

İl Hıfzıssıhha Kurulu, vakaların çoğunluğunun da aile içi bulaş kaynaklı olması nedeniyle koronavirüs PCR sonucu pozitif olarak tespit edilen ve hastaneye yatışı gerekmeyen vakaların karantina sürecin ilk 7 gününü KYK yurtlarında geçirmelerinin sağlanmasına karar verdi. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Kabahatler Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere işlem yapılacak.

RİZE

Rize'de iki ya da daha fazla kişinin bir araya gelerek çay sohbeti ile sosyal mesafenin ihlal edildiği faaliyetler yasaklandı, sıkı denetimler yapılması kararlaştırıldı. Ancak yasağın ilk gününde parklarda yan yana oturanların sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü. İlde ayrıca cenaze namazları en fazla 30 kişiyle sınırlandırıldı, toplu taziyeler yasak. Camilere gelenlerden seccadelerini de beraberinde getirmeleri isteniyor.

TRABZON

Araklı ilçesinde bir trafik kazasında vefat eden Adem Çebi’nin cenazesine katılan korona virüslü bir kişi,22 kişiye hastalık bulaştırdı. 8 ay arayla ikinci kez karantinaya alınan mahalleye giriş çıkışlar kapatıldı.

TOKAT
Tokat vaka sayılarında geçen hafta 118,52 ile 8'inci sıradayken, bu hafta 149,20 ile 6'ncı sıraya yükseldi. Vaka sayılarının yükselmesiyle birlikte il genelinde yeni tedbirler alındı. İlde 10 gün süreyle düğün ve nikahlar ertelendi ayrıca spor salonları ile hayvan pazarları kapatıldı.

EDİRNE

Mutasyonlu virüs görülen Keşan ilçesine bağlı 2 bin 699 nüfuslu Beyendik beldesi kısmi karantinaya alındı. İpsala ilçesinde artış gösteren vakalar nedeniyle, ev ziyaretleri, taziye ve asker uğurlaması gibi etkinlikler yapılmaması istendi. İlçe merkezi, belde ve köylerde de tedbir amacıyla 1 hafta süreyle halk pazarları kurulmayacak.

BALIKESİR

Valilik akraba, komşu, hasta gibi ev ziyaretleri yapılmamasını, gün düzenlenmemesini istedi. Alınan karara göre, apartman ve sitelerin bahçeleri gibi ortak kullanım alanlarının toplu şekilde kullanılmasına izin verilmeyecek. Hastalığın bulaş riskinin artmasına sebep olan toplu yemek, taziye, mevlit gibi mesafe kuralı ihlali oluşturacak etkinliklere izin verilmeyecek. Bütün yerleşim ve iş yerlerinin önünde, cadde ve sokaklarda, çay ocaklarının çevresinde toplu halde bulunulması, oturulması ve mesafe kuralının ihlal edilmesinin engellenmesine yönelik denetimler yapılacak.

ORDU

Cenaze namazları en fazla 30 kişi ile sınırlandırıldı, evlerde toplu olarak bir araya gelinmesi ve aile içi buluşmalara denetim getirildi. Mevsim koşulları gereği kar yağışı olduğu için tarımsal faaliyetlerin bulunmadığı gerekçesiyle çiftçi kayıt belgesi olanlar hariç, çiftçilik faaliyeti için köy ve yaylalara çıkışlara izin verilmiyor.

KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki Gençlik Mahallesi'nde vaka görülen 1 apartman İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 7 gün süreyle karantina altına alındı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER