İmamoğlu, Kaz Dağları için büyükelçiyle görüştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kaz Dağları için Kanada Büyükelçisi Chris Cooter ile görüştüğünü söyledi.

İmamoğlu, Kaz Dağları için büyükelçiyle görüştü
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanadalı şirketin Çanakkale’de Kaz Dağları yakınlarında bulunan Kirazlı köyüne yapmak istediği altın madeniyle ilgili olarak Kanada Büyükelçisi Chris Cooter ile görüştüğünü söyledi.


‘SICAK BİR KONUŞMA OLDU’

İBB’nin binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, yaptığı görüşmeyle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

İşin içerisinde bir Kanadalı bir firma olunca, geçenlerde beni ziyaretinde çok sıcak bir diyalog yaşadığımız Kanada Büyükelçisi sayın Chris Cooter’ı arayıp gözlemlerimi kendisiyle paylaşmayı arzu ettim. Sıcak bir konuşma oldu. Kendileri de süreci takip ettiklerini iletti. Kanada devletini direkt ilgilendiren bir husus olmasa da, anladım ki Sayın büyükelçi süreci gün gün takip ediyor.

‘BÜYÜKELÇİ BİLGİYE ULAŞTIĞINDA PAYLAŞACAK’

İmamoğlu, “Eğer kendilerinde çok farklı bilgiler, detaylar varsa, şeffaflık içinde kamuoyuna bilgilerin aktarılmasını istedim. Aynı zamanda Orman Bakanlığı’nın da bir açıklama yapması gerektiğini ciddi anlamda düşünüyorum. İstanbul’dan kaygıyla, en doğru şekilde sonlanmasını istediğimiz durum olarak devam ediyor. Zira kaybettiğimiz ağaçlar, doğaya verilen zarar, dünyaya verilen zarardır. Sadece ülkemize değil. Sayın büyükelçi beni ilgiyle dinledi. Bilgiler ulaştığında da benimle paylaşacağını aktardı” şeklinde konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2019, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER