İnce: Eğilim yoklaması olursa İstanbul'da yarışa gireceğim

Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için eğilim yoklaması yapılmasını isteyerek, "Eğilim yoklaması olursa İstanbul'da yarışa gireceğim" dedi.

İnce: Eğilim yoklaması olursa İstanbul'da yarışa gireceğim
Muharrem İnce bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir görüşme gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için talip olduğu mesajını veren İnce, bunun için tek şartının ise tüm CHP üyelerinin katılımıyla bir eğilim yoklaması sandığı kurulması olduğunu söyledi.

40 dakikalık görüşmeni ardından kısa bir açıklama yapan ve soruları yanıtlayan İnce, şunları söyledi:

“1989’da çok sayıda belediyeyi nasıl aldıysak, bugün de alabiliriz. Bunu yapmak için 89’da olduğu gibi örgütü dikkate almamız gerektiğini söyledim. O zaman ne yapmıştık, Nurettin Sözen tek adaydı, o rağmen ön seçime girmişti ve tek kişi olarak sandıktan çıkınca seçimi almıştı. Bunun doğru olacağını söyledim. Büyükşehirlerde sandık kurarsak, bunu da eğilim yoklaması olarak yaparsak doğru olur. Çünkü ön seçim ya da aday yoklaması hâkim gözetiminde yapılır. Seçime 45 gün kala yapılır. Buna gerek yoktur. Daha kolayı vardır, eğilim yoklaması. Hâkime gerek yoktur. 130 gün varken bu yapılabilir. Ben bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Eğilim yoklaması, parti yöneticilerinin gözetiminde yapılır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 13 ile gidemedim, zaman yetmedi. Onun için şimdiden sandık koyalım, İstanbul’da partililer karar versin kimin aday olacağına.”

‘KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞ İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ’

Ancak CHP örgütünü tamamıyla harekete geçirmeleri durumunda İstanbul’da başarılı olabileceklerini vurgulayan İnce, “Bunları Sayın  Genel Başkana aktardım. İllerden tekrar görüş istediklerini söyledi. Muharrem ince kendine koltuk derinde değil, Türkiye derdindeyim. 250 bin kişinin önüne sandık konulursa adayım. Ama diğer türlü, ‘Gel aday ol’ denilirse kesinlikle aday değilim. Örgütün belirlediği aday miting yapabilmeli. Onun için acele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Örgütün gücünü arkasına alacak belediye başkan adaylarının başarılı olacağını düşünüyorum.”

Muharrem İnce’nin adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için gündeme gelmişti. Genel merkezin İnce ismine sıcak bakmadığı öne sürülürken, İnce ise sandık kurulması halinde adaylı için yarışa gireceğini söylüyor.  (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER