İnce'nin eleştirdiği komutan aynı görevde!

24 Haziran seçimlerinde apolet tartışmasına konu olan Orgeneral İsmail Metin Temel YAŞ kararları ile aynı göreve tekrar atandı.

İnce'nin eleştirdiği komutan aynı görevde!
Yüksek Askeri Şura sonrası Kuvvet komutanlıklarında yapılan görev değişikliklerine ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığında 74, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 25, Hava Kuvvetleri Komutanlığında 22 olmak üzere toplamda 121 general ve amiralin görev yerleri belli oldu.


METİN TEMEL AYNI GÖREVDE

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda ataması yapılan isimler arasında 24 Haziran sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir konuşmasını alkışladığı gerekçesiyle CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce tarafından eleştirilen ve ‘apolet sökme’ polemiğine konu olan 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel de yer aldı. YAŞ kararları ile orgeneralliğe terfi eden Temel, bulunduğu göreve yeniden atandı.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin bastırılmasında önemli rol üstlendiği bilinen Genelkurmay GNPP Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na getirildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER