İran, Irak'la sınır kapılarını kapattı

Irak'ta devam eden protestolar sebebiyle İran, sınır kapılarını kapattı. İran Sınır Muhafızları Komutanı, güvenliğin sağlanması durumunda kapıların açılacağını söyledi.

İran, Irak'la sınır kapılarını kapattı
Irak’ta devam eden olaylar nedeniyle İran yönetimi Irak ile arasındaki iki sınır kapısını kapattığını açıkladı. İran yönetimi, Irak’taki gösteriler nedeniyle Kirmanşah eyaletine bağlı Hüsrevi ve Huzistan eyaletine bağlı Cezzabe sınır kapılarını kapattı. İran Sınır Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Kasım Rızai, Devim Muhafızları Ordusu sitesinde yer alan açıklamasında, Irak ile İran arasındaki Hüsrevi ve Cezzabe sınır kapılarının Bağdat ve diğer şehirlerdeki olaylar nedeniyle dün geceden itibaren kapatıldığını bildirdi. Rızai, Irak’taki olayların durması ve güvenliğin sağlanmasının ardından kapatılan sınır kapılarının tekrar açılacağını ifade etti.

Güvenlik güçlerinin hükümet karşıtı gösterilere müdahalesi sürerken, başkent Bağdat ve bazı vilayetlerde internet erişimi kesilmişti. Irak Savunma Bakanlığı, hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle kamu kurumları ve diplomatik temsilcilikleri korumak üzere tüm birimlerini alarma geçirmişti. Güvenlik güçlerinin Zikar Vilayet Meclisi içinde ve önünde toplanan göstericileri dağıtmak için gerçek mermi kullandığı aktarılmıştı. (Kaynak: Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2019, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER