Kaymakam Güven ve Başkan Saklı'dan hastane ekibine tebrik ziyareti

Hakkari’nin Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven ve Belediye Başkanı Tahir Saklı, Şemdinli Devlet Hastanesi'nde ilk beyin tümörü ameliyatı yapan Op.Dr. Burak Bahadır ile hastane yönetimine tebrik ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Güven ve Başkan Saklı'dan hastane ekibine tebrik ziyareti

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven ve Belediye Başkanı Tahir Saklı, Şemdinli Devlet Hastanesi'nde ilk beyin tümörü ameliyatı yapan Op.Dr. Burak Bahadır ile hastane yönetimine tebrik ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Güven ve Başkan Saklı, Şemdinli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Onur Sakallı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emin Çelik, Beyin tümörü ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Opr. Dr. Burak Bahadır ile hastane yönetimi tarafından karşılandı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Opr. Dr. Burak Bahadır, hasta hakkında Kaymakam Güven ve Başkan Saklı’ya bilgi verdi. Opr.Dr. Bahadır; “baş ağrısı ve denge bozukluğu gibi şikayetlerle hastanemize başvuran Mehmet Selim Güldal (50), yapılan muayenelerinde beyninde kanama olduğunu tespit ettik. Yaptığımız tetkiklerde hastanın beyninde tümöre bağlı olarak kanama olduğunu tespit ederek ameliyata aldık. Başarılı geçen 6 saatlik ameliyatın ardından Güldal, sağlığına kavuştu” dedi.

Kaymakam Yakup Güven; “Şemdinli ilçemizde ilk defa beyin tümörü ameliyatı yapıldı. Bu büyük bir başarı. Bu başarıdan dolayı doktorumuzu ve hastane yönetimimizi tebrik ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Tahir Saklı ise; “bu ameliyatın burada yapılması bizler için bir umut oldu. Bende doktorumuzu ve ekibini ile hastane yönetimini tebrik ediyorum “dedi.

Hastaneye 3 adet ameliyat malzemesi hibe etti

Ankara Şehir Hastanesi’nden bir aylık görevlendirmeyle Şemdinli Devlet Hastanesi’ne gelen Op. Dr. Burak Bahadır, Şemdinlilere umut oldu. Hastane de göreve başlar başlamaz ilk beyin tümörü ameliyatı yapan Opr.Dr. Bahadır, yaptığı ameliyat ile halkın hem takdirini hem de güvenini kazandı. Opr. Dr. Bahadır, kendi imkanlarıyla aldığı 3 adet ameliyat malzemesini de Şemdinli Devlet Hastanesi’ne hibe etti. Op. Dr. Bahadır; hibe ettiği ameliyat malzemelerinin (Midas Motor Kraniotomi) ucu olduğunu ve bu malzemeler ile Şemdinli Devlet Hastanesi'nde rahatlıkla beyin operasyonlarının yapılacağını kaydetti. Opr. Dr. Burak Bahadır; "Hastanemizde zaten belli bir alt yapı vardı. Birkaç alet de ben seve seve bağışladım. Çünkü buradaki halk bunu fazlasıyla hak ediyor. Artık beyin kanaması ile gelen bir hastanın saatlerce başka bir bölgeye sevk edilmesi söz konusu olmayacak. Biz burada, bu aletlerle beyin tümörü çıkarmayı ve kanamayı durdurmayı başardıysak; bizden sonraki arkadaşlar da bunun devamını getirecektir" dedi. 

Şemdinli Devlet Hastanesi Başhekim Opr. Dr. Onur Sakallı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emin Çelik, Beyin tümörü ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Opr. Dr. Burak Bahadır, Kaymakam Güven ve Başkan Saklı’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.


Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 07:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER