İran'dan İdlib ve Fırat'ın doğusunda operasyon sinyali

İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanı Ali Ekber Velayeti, ABD'ye Şam'dan gözdağı verdi. Velayeti, 'Fırat'ın doğusundaki Amerikalıların atılması için adım bekliyoruz" dedi; Türkiye sınırındaki İdlib'in de 'yakın zamanda özgürleştirilmesini umduklarını' söyledi.

İran'dan İdlib ve Fırat'ın doğusunda operasyon sinyali
İran’dan, Suriye’de silah bırakmayı kabul ederek tahliye edilen silahlı muhaliflerin yerleştirildiği Türkiye sınırındaki İdlib’e ve Fırat’ın doğusunda ABD ile Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’den temizlediği bölgeye operasyon sinyali geldi.


İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney’in üst düzey danışmanı Ali Ekber Velayeti, “İdlib önemli bir Suriye kenti ve çok yakın zamanda özgürleştirilmesini umuyoruz” dedi.

‘İŞGALCİ AMERİKALILARIN FIRAT’IN DOĞUSUNDAN ATILMASI İÇİN…’

Şam ziyaretinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşmesinden sonra basın toplantısı düzenleyen Velayeti, Fırat’ın doğusu hakkında da konuştu. İranlı yetkili, “Fırat’ın doğusu da çok önemli bir bölge. Bu bölgeyi özgürleştirmek ve işgalci Amerikalıları buradan atmak için büyük adımlar atılmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER