'IŞİD'e karşı hava destekli kara harekatı yapılmalı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan IŞİD ile mücadele konusuna değinerek “Hava harekatı ile sonuç almak mümkün değil. Hava destekli kara harekatı yapılmalı” dedi.

'IŞİD'e karşı hava destekli kara harekatı yapılmalı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Erdoğan, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadele konusuna değinerek  “Hava harekatı ile sonuç almak mümkün değil. Hava destekli kara harekatı yapılmalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Henüz özellikle uçuşa yasak bölge, güvenli bölge konusunda koalisyon güçleri tarafından taahhüt edilen bir durum yok. Bu da bizim heyetlerimizde tartışılan bir konu.

“Eğit-donatta bir mutabakat görünüyor ama diğer iki konuda maalesef henüz bir mutabakat yok. Tabii bu mutabakat olmadığı sürece, burada sağlıklı bir adımın atılması mümkün değil.

“Niye derseniz? Sadece hava harekatı ile burada netice almak mümkün değil. Bunun bir kara harekatı olması şart. Kara harekatının, hava harekatı ile desteklenmesi gerekir ve bu kara harekatında, Özgür Suriye Ordusu eğer eğit-donat noktasında gerekli desteği alırsa zaten onlar hazır.

“Onlar Suriye’nin evlatları ağırlıklı olarak. Bakın şu anda da Kobani’de ne oldu? Peşmergeleri, biz kendi ülkemizden geçirdik ve Kobani’ye geçtiler ve son günlerdeki olumlu gelişmeler ortada. Fakat onlara da yine bu desteklerin verilmesi gerekir.

“Eğer bu destekler verilirse hava destekli bu tür bir kara harekatının yapılması, bir de güvenli bölgenin tesis edilmesi bu defa göçü ne yapacaktır, engelleyecektir.

“Eğit donatın nerede yapıldığı yada yapılacağı konusunda ise bu tabii taraflar arasında yapılan görüşmelerle uygun yerler şu anda kendi aralarında da belirlenmiş vaziyette ve tamamıyla mutabakat sağlandığında da bu eğit donatın belirlenen yerlerde yapılması süreci de başlayacaktır. Bunun ön hazırlığı, altyapısı her şeyi hazır vaziyettedir.”

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER