İsrail'le anlaşmalarının iptali önergesi AK Parti oylarıyla reddedildi

İsrail'in Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliam sonrası, TBMM'de CHP ve HDP milletvekilleri İsrail ile yapılan anlaşmaların iptali için görüşme talebinde bulundu. Muhalefetin talebi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

İsrail'le anlaşmalarının iptali önergesi AK Parti oylarıyla reddedildi

İsrail ile ekonomik, askeri, siyasi tüm anlaşmaların sonlanması, İsrail’e ekonomik yaptırım uygulanması amacıyla Meclis Genel Kurulunda yapılmak istenen görüşme AK Parti ve MHP tarafından reddedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker Twitter hesabından yaptığı paylaşımla İsrail ile yapılan anlaşmaların iptal edilmesinin AK Parti oylarıyla reddedildiğini duyurdu. Şeker’in paylaşımı şöyle:

“Filistinlilerin katledilmesi sonrası Mavi Marmara Anlaşması dahil İsrail ile yapılan anlaşmaların iptal edilmesi önerisi AKP oylarıyla reddedildi. AKP İsrail ile anlaşmaya devam dedi.”

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp de “Partimiz HDP’nin İsrail ile ekonomik, askeri, siyasi tüm anlaşmaların sonlanması, İsrail’e ekonomik yaptırım uygulanması amacıyla Meclis genel kuruluna sunduğu genel görüşme talebimiz AKP ve MHP oylarıyla reddedildi” ifadelerini kullandı.

HDP milletvekili Ayhan Bilgen, genel kurulda verilen önerge ile ilgili konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER