İtalya ve İran'dan Türkiye'ye ateşkes çağrısı

İtalya, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyinde ateşkes çağrısı yaptı. İran Dışişleri ise Türkiye'ye, 'Suriye'deki güçlerini geri çekme ve saldırıyı derhal durdurma' çağrısında bulundu.

İtalya ve İran'dan Türkiye'ye ateşkes çağrısı
İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Türkiye’ye Fırat’ın doğusunda ateşkes çağrısı yaptı. İtalyan Bakan, açıklamasında Barış Pınarı Harekatı’nı ‘kabul edilemez’ diye niteledi.


Roma’da bir konferansta konuşan Di Maio, “Bizim hükümetimiz Türkiye’nin saldırı girişiminin kabul edilemez olduğunu düşünüyor. Bunu kınıyoruz” diye konuştu.

İtalyan bakan, “Güç kullanımının, son yıllarda zaten bir trajedi yaşayan Suriye halkının hayatını tehlikeye atması nedeniyle kesinlikle kabul edilemez olan bu saldırıya derhal son verilmesi çağrısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İRAN: TÜRKİYE GÜÇLERİNİ ÇEKMELİ

Harekata karşı olduğunu açıklamış olan İran’dan da benzer bir çağrı geldi. İran, Türkiye’ye Suriye’deki güçlerini çekme çağrısında bulundu. İran Dışişleri açıklamasında, Türkiye’ye ‘Suriye’deki güçlerini geri çekme ve saldırıyı derhal durdurma’ çağrısında bulunuldu. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2019, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER